Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 δολάρια ο Αλκης Δαυίδ

Ελεύθερος με εγγύηση 300.000 δολάρια ο Αλκης Δαυίδ
Η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών με τον κυπριακή καταγωγής επιχειρηματία να αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό κατηγοριών που έχουν να κάνουν με την εισαγωγή και την εμπορία φυτών κάνναβης.

Ο Άλκης Δαυίδ παρουσιάστηκε αργά χθες στο δικαστήριο του Saint Kitts το οποίο αποφάσισε ότι είναι ελεύθερος να φύγει από το νησιωτικό κρατίδιο αλλά θα πρέπει να επιστρέψει για τη δίκη που ορίστηκε στις 23 Σεπτεμβρίου. Ως εγγύηση ορίστηκε το ποσό των 300.000 δολαρίων.

Όπως μεταδίδει το philenews.com επικαλούμενο ρεπορτάζ τοπικών ΜΜΕ η ακροαματική διαδικασία διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών με τον κυπριακή καταγωγής επιχειρηματία να αντιμετωπίζει μεγάλο αριθμό κατηγοριών που έχουν να κάνουν με την εισαγωγή και την εμπορία φυτών κάνναβης.

Ο Δαυίδ έφθασε στο Saint Kitts μαζί με τη συνοδεία του στις 9 Μαΐου μεταφέροντας με το ιδιωτικό του αεροσκάφος σπόρους και δενδρύλλια κάνναβης συνολικής αξίας 1,5 εκατ. δολαρίων. Στόχος του ήταν να επεκτείνει τις δραστηριότητες της εταιρίας φαρμακευτικής κάνναβης Swissx στην οποία είναι μεγαλομέτοχος. Οι τοπικές αρχές τον συνέλαβαν και παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ήδη στη διαδικασία της νομιμοποίησης της καλλιέργειας κάνναβης στο νησί κατήγγειλαν τον επιχειρηματία ο οποίος θα πρέπει πλέον να επιστρέψει τον Σεπτέμβριο για την εκδίκαση της υπόθεσης.

Ο Δαυίδ έφθασε στο δικαστήριο ευδιάθετος φορώντας ένα t-shirt, μοβ βερμούδα και παντόφλες. Όταν στο δικαστήριο του επεσήμαναν ότι υπάρχει dress code το οποίο θα πρέπει να ακολουθήσει αντάλλαξε ρούχα με έναν συνεργάτη του και επέστρεψε στην αίθουσα για να συνεχιστεί η διαδικασία. Παρά την περιπέτεια η εταιρία Swissx με ανακοίνωση ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει τα σχέδια για την ανάπτυξη φαρμακευτικής κάνναβης στο Saint Kitts.

O ίδιος ο Δαυίδ ανέβασε βίντεο στο Instagram με την αναχώρηση του από το Saint Kitts αποχαιρετώντας τα νησιά και λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα επιστρέψει σε τρεις εβδομάδες δηλώνοντας αποφασισμένος να ολοκληρώσει τα σχέδια του.