Ελκυστικότερος εργοδότης στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών η EY

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η EY κατατάσσεται στην τρίτη θέση μεταξύ των ελκυστικότερων εργοδοτών παγκοσμίως.

Η EY ανακηρύχθηκε ο πιο ελκυστικός εργοδότης στον τομέα παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών για τρίτη συνεχή χρονιά – και ο τρίτος πιο ελκυστικός εργοδότης συνολικά – στην ετήσια κατάταξη της Universum για τους «Πιο Ελκυστικούς Εργοδότες Παγκοσμίως». Η κατάταξη της Universum για το 2018 βασίζεται σε μια έρευνα μεταξύ 228.910 φοιτητών πληροφορικής, μηχανολογίας και επιχειρηματικών σπουδών, από κορυφαία πανεπιστήμια στις 12 μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως.

Στη φετινή έρευνα, η EY βελτίωσε την κατάταξή της κατά 24% στη λίστα της Universum με τους 50 καλύτερους εργοδότες μεταξύ φοιτητών μηχανολογίας και πληροφορικής, φθάνοντας από την 49η στην 37η θέση παγκοσμίως. Την περασμένη χρονιά, ήταν η πρώτη φορά που η EY συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Universum με τους 50 καλύτερους εργοδότες για φοιτητές μηχανολογίας και πληροφορικής.

Η ΕΥ έχει επενδύσει περίπου 550 εκατ. δολάρια και πάνω από 13 εκατ. ώρες μάθησης διεθνώς, εστιάζοντας διαρκώς στις αναδυόμενες τεχνολογίες. Το Οικονομικό Έτος 2018, η ΕΥ απασχολεί περισσότερους από 260.000 ανθρώπους, σε πάνω από 150 χώρες ανά τον κόσμο, καταγράφοντας συνολικά παγκόσμια έσοδα 34,8 δις δολάρια.

Σχολιάζοντας τη διάκριση της ΕΥ, ο κ. Παναγιώτης Παπάζογλου, Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥ Ελλάδος, δήλωσε: «Είμαστε υπερήφανοι που για ακόμα μία χρονιά οι φοιτητές των μεγαλύτερων πανεπιστημίων διεθνώς μας επέλεξαν ως κορυφαίο εργοδότη. Οι φοιτητές αυτοί, που σήμερα αναγνωρίζουν τη βαρύτητα που δίνουμε στο ανθρώπινο δυναμικό μας, είναι οι άνθρωποι που αύριο θα στελεχώσουν την ΕΥ παγκοσμίως.

Στην Ελλάδα, η ΕΥ διευρύνει διαρκώς τον αριθμό του προσωπικού της, δίνοντας ευκαιρίες σε νέους, ταλαντούχους επιστήμονες να αναπτυχθούν και να χτίσουν μια καριέρα στη χώρα τους. Είμαστε υπερήφανοι που, στους δύσκολους καιρούς της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, η ΕΥ αυξάνει το προσωπικό της, φθάνοντας σήμερα τα 1.100 άτομα».