Η Ελλάδα της κρίσης σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ

Η Ελλάδα της κρίσης σε ένα φωτογραφικό άλμπουμ

100+ φωτογραφίες τη τριετία 2010-2013 από τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τεζάρη και τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμο.

Συγκρούσεις στήθος με στήθος, μια καθημερινή μάχη διαβίωσης, άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους, επιχειρήσεις που κλείνουν μέρα με τη μέρα, όλα αυτά αποτέλεσαν τη πηγή έμπνευσης για τον δημοσιογράφο Μιχάλη Τεζάρη και τον φωτορεπόρτερ Γιάννη Κέμμο.

Διαβάστε ακόμα: Τι λέει η Task Force για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Οι δύο τους αποτύπωσαν όλη την ωμή αλήθεια της κρίσης όπως την βιώνουν οι Έλληνες, σε ένα δίγλωσσο φωτογραφικό άλμπουμ με τίτλο «Η Ελλάδα της Κρίσης σε 100+ φωτογραφίες. 2010 – 2013». Τρία χρόνια έρευνας, τρία χρόνια αμέτρητων κλικς, τρία χρόνια που βίωσαν αυτές τις δύσκολες στιγμές μαζί με τους συμπολίτες μας ξεδιπλώνονται τώρα στις σελίδες του άλμπουμ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Στεργίου, η παρουσία του οποίου έγινε χθες στο κατάστημα Public της Πλατείας Συντάγματος, με ομιλητές τους συγγραφείς και τη Σία Κοσιώνη – ενώ τη συζήτηση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Λεωνίδας Στεργίου.

«Ελπίζουμε το βιβλίο αυτό να μην αποτελέσει μόνο ένα αρχειακό άλμπουμ, αλλά μια ιστορική μνήμη και ένα μάθημα για πιο υπεύθυνες πολιτικές» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην εισαγωγή ο Μιχάλης Τεζάρης.

Διαβάστε ακόμα: Η κρίση στην Ουκρανία και η παγκόσμια οικονομία

Έχοντας ως σημείο εκκίνησης την ομιλία του Γιώργου Παπανδρέου από το Καστελλόριζο, στις 23 Απριλίου 2010, οι δύο τους έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι καταγράφοντας όλα τα γεγονότα που στιγμάτισαν αυτή την τριετία, όπως η αύξηση της ανεργίας, η αύξηση των αστέγων κατά 25%, το κλείσιμο της ΕΡΤ, περικοπές στην Υγεία και στη Παιδεία, 3.500 αυτοκτονίες. Το άλμπουμ που «έκλισε» μέσα του όλες αυτές τις θα κυκλοφορεί στα ελληνικά και στα αγγλικά, σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, ενώ συνοδεύεται από μουσικό cd του δημιουργού της Warner Bros David J. Franco.

)