Οι ελληνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον το 2014

Οι ελληνικές εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον το 2014

Η νέα έρευνα του ινστιτούτου Great Place to Work για τα ελληνικά «Best Workplaces».

Για ακόμη μια χρονιά το Great Place to Work Institute Hellas ανέδειξε τις εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έρευνα αξιολόγησης του εργασιακού περιβάλλοντος στην Ελλάδα «Best Workplaces», που διεξάγεται για 12 συνεχόμενα χρόνια. Η αξιολόγηση των εταιρειών ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2014. Συνολικά συμμετείχαν 54 εταιρείες από διάφορους κλάδους της αγοράς, οι οποίες στο σύνολό τους απασχολούν 29.620 εργαζόμενους. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων που έλαβαν μέρος στη φετινή έρευνα ανήλθε στους 10.959.

Μέσα από την έρευνα Best Workplaces, η οποία διεξήχθη με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, διακρίνονται φέτος 24 επιχειρήσεις, οι οποίες χωρίζονται στις παρακάτω τρεις κατηγορίες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους:

Ειδικότερα, οι εταιρείες που διακρίνονται για το 2014 είναι οι εξής:

Δέκα (10) «μεγάλες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 251 εργαζόμενους και πάνω: Mondelēz BU Greece, Pfizer Hellas, Παπαστράτος ΑΒΕΣ, Διαμαντής Μασούτης Α.Ε., Nestlé Hellas, PepsiCo- Tasty Foods, Schneider Electric, ΜΗΤΕΡΑ, Β. Καυκάς ΑΕ, DIXONS South-East Europe (Κωτσόβολος).

Δέκα (10) «μεσαίες» επιχειρήσεις που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους: JTI, XEROX Hellas, Microsoft Hellas, MARS Hellas, DIAGEO Hellas, Amgen Hellas, Barilla Hellas, Roche Hellas, Genesis Pharma, Data Communication.

Τέσσερις (4) «μικρές» επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 έως 49 εργαζόμενους: SAS Institute, Hellas Direct, Edenred, Royal Canin Hellas.

Το Great Place to Work με εκπροσώπηση σε περισσότερες από 45 χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική, την Ασία, την Αφρική και την Ωκεανία έχει αφιερωθεί για πάνω από 25 χρόνια στο «χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας, βοηθώντας τις εταιρείες να μεταμορφώσουν το εργασιακό τους περιβάλλον».

Το Great Place to Work για να διαμορφώσει τη λίστα των Best Workplaces στην Ευρώπη και τις αντίστοιχες εθνικές λίστες σε περισσότερες από 45 χώρες στον κόσμο, χρησιμοποιεί το ερευνητικό εργαλείο Trust Index για την αποτύπωση των απόψεων των εργαζομένων και το ερωτηματολόγιο Culture Audit για την αξιολόγηση των εταιρικών πρακτικών.

Διαβάστε περισσότερα: 

Γνωρίστε τις καλύτερες εταιρείες για εργασία στον κόσμο

Το µοντέλο εργασίας της Microsoft Hellas