Ελληνικές παιδικές τροφές στην … Αλάσκα!

Ελληνικές παιδικές τροφές στην … Αλάσκα!

Η Bambinos Baby Food μαθαίνει τα μωρά της Αλάσκα να τρώνε θαλασσινά σε ηλικία ενός έτους.

Εάν για επαγγελματικούς λόγους θα έπρεπε να ξενιτευτείτε για να εργαστείτε στο εξωτερικό, σίγουρα δεν θα σας περνούσε από το μυαλό να βάλετε στη λίστα σας τον προορισμό Αλάσκα. Όχι μόνο γιατί «κοκαλώνετε» στην ιδέα του πολικού ψύχους, αλλά γιατί πολύ απλά θεωρείτε ότι δεν θα βρείτε τίποτα να κάνετε σε μια τόσο απόκρημνη κοινότητα. Κι όμως κάνετε λάθος!

Σημασία δεν έχει πάντα το μέγεθος της αγοράς στην οποία δραστηριοποιούμαστε, αλλά κατά πόσο το προϊόν και οι υπηρεσίες που παράγουμε είναι σε θέση να καλύψουν βασικές ανάγκες του καταναλωτικού κοινού.

Τρανή απόδειξη η επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα της Ζωής Μαρούδα- Τζιόλα, η οποία είναι Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας Bambinos Baby Food που παράγει φαγητό σε κατεψυγμένη μορφή για μωρά.

Η τύχη τα έφερε έτσι που η Ζωή μετανάστευσε μαζί με την οικογένειά της από τη Ζάκυνθο σε ηλικία τριών ετών για να εγκατασταθούν στην Αλάσκα. Μεγαλώνοντας την κέρδισε ο κλάδος της ιατρικής και επέλεξε να σπουδάσει Γηριατρική και Ογκολογία στο Πανεπιστήμιο Μπέιλορ του Τέξας. Όσο για το πώς προέκυψε η ενασχόληση με τον κλάδο των τροφίμων, τη «ζημιά» την έκανε η οικογενειακή επιχείρηση “Pizza Olympia”, ένα εστιατόριο στην κουζίνα του οποίου η Ζωή έκανε τα δικά της “πειράματα”.

Η ίδια αναζητούσε «έξυπνους» και συνάμα νόστιμους τρόπους να εντάξει στην καθημερινή διατροφή των μωρών υγιεινά γεύματα που θα είχαν ως βάση τα λαχανικά και τα θαλασσινά. Σκοπός ήταν οι γονείς να καταφέρουν να μυήσουν τα παιδιά στα φυσικά αλμυρά τρόφιμα από νεαρή ηλικία, πριν από την εισαγωγή τους στην επεξεργασμένη ζάχαρη και το επιτραπέζιο αλάτι. Συνεργαζόμενη με αρκετούς τοπικούς αγρότες και προμηθευτές θαλασσινών στην Αλάσκα, η Ζωή δημιούργησε την Bambinos Baby Food σήμα κατατεθέν της οποίας είναι μια σειρά από παιδικές τροφές πλούσιες σε θρεπτικές ουσίες που δεν κάνουν “εκπτώσεις” στη γεύση.

Πεποίθηση της Ζωής είναι πως αν συνδυάσεις και καταψύξεις τα υλικά την κατάλληλη στιγμή, μπορείς να δημιουργήσεις με φυσικό τρόπο την αλμύρα και τη γλυκύτητα που αρέσει στα παιδιά δημιουργώντας τους την ανάγκη να επιζητούν από μόνα τους ένα τέτοιο σκεύασμα.

Την “οικογένεια” της Bambinos Baby Food, αποτελούν τα Yummy Yams, Googly Carrots, Hungry Munchkin, Salmon Basket και Happy Peas που περιέχουν λαχανικά, δημητριακά, ψάρια και φιστίκια και είναι κατάλληλα για βρώση από την ηλικία του ενός έτους. Η καινοτόμος εταιρεία πουλά τρεις με τέσσερις χιλιάδες συσκευασίες το μήνα μέσω της εταιρικής της ιστοσελίδας της και των καταστημάτων στο Ανκορέιτζ της Αλάσκας καθώς και μέσω καταστημάτων στη Σολντότνα, στο Κενάι, στο Νικίσκι και στο Χόμερ κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Να σημειωθεί ότι τα λαχανικά παράγονται από πιστοποιημένες οργανικές φάρμες της Αλάσκας και εισάγονται σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα στα δοχεία μαγειρέματος ώστε να διατηρούν τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες τους. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε καλούπια σχήματος αστεριού και καταψύχονται, με τη Ζωή να υποστηρίζει ότι τα γεύματα είναι εφτά με δέκα φορές πιο θρεπτικά από τις κλασσικές συσκευασίες φαγητών.