Οι ελληνικές startups φτάνουν Τουρκία

Οι Industry Disruptors - Game Changers φέρνουν ακόμη πιο κοντά τη νέα επιχειρηματικότητα των δύο χωρών.

Ο οργανισμός προώθησης επιχειρηματικότητας Industry Disruptors-Game Changers (ID-GC) μετά την διοργάνωση του μεγαλύτερου συνεδρίου για startups «DisruptStartupScaleUp» φέρνει την πρώτη ελληνοτουρκική συνεργασία για την νεοφυή επιχειρηματικότητα αναπτύσσοντας το «DisruptStartupScaleUp Founders Bootcamp», ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης νέων τεχνολογικών επιχειρήσεων που απευθύνεται σε startup από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τον τεχνολογικό επιταχυντή στην Κωνσταντινούπολη Fit Startup Factory και την στήριξη του Özyeğin University, ενός από τα καλύτερα Business School της Τουρκίας.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα  «DisruptStartupScaleUp Founders Bootcamp» ξεκίνησε στις 16 Δεκεμβρίου 2013 και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιανουαρίου 2014.

Διαβάστε ακόμη:  Άμεση επικύρωση εγγράφων μέσω του iMetafrasi.gr

Οι εταιρείες καλούνται να καταθέσουν αίτηση και θα αξιολογηθούν για το selection day (ημέρα επιλογής) που θα πραγματοποιηθεί 14 Ιανουαρίου.

Οι δέκα ομάδες που θα επιλεγούν από το selection day θα λάβουν πρόσκληση να παρακολουθήσουν το διήμερο εντατικό workshop, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από το Fit Startup Factory και τον  İhsan Elgin, διευθυντή στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Özyeğin και θα εκπαιδευτούν στην παραγωγή επιχειρησιακών μοντέλων, την ανάπτυξη χαρτοφυλακίου πελατών, σε lean startup, τις μετρήσεις και την ορθή παρουσίαση επιχειρηματικών σχεδίων σε επενδυτές.

Από τις δέκα εταιρείες θα επιλεγούν οι τρεις φιναλίστ που θα προσκληθούν στο Fit Startup Factory  στην Κωνσταντινούπολη και θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα επιτάχυνσης (acceleration) και καθοδήγησης (mentorship), ενώ ταυτόχρονα θα τους παρέχονται επαγγελματικές υπηρεσίες και  προώθηση και πρόσβασή σε ένα εκτεταμένο δίκτυο πιθανών συνεργατών και σημαντικών επενδυτών μέσω προκαθορισμένων ραντεβού.

Διαβάστε ακόμη: Incrediblue: Η πρώτη διαδικτυακή πύλη ενοικίασης σκαφών

Ένα από τα τρία  startup θα προσκληθεί στο Startup Turkey που θα γίνει στην Αττάλεια για να παρουσιάσει την επιχειρηματική του ιδέα σε ένα μεγάλο αριθμό Τούρκων και διεθνών επενδυτών.

Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία σ έναν από τους πιο δυναμικούς accelerator της Ανατολικής Μεσογείου, να λάβουν εποικοδομητικό feedback από τους μέντορες και να επεκτείνουν το επαγγελματικό τους δίκτυο σε Τουρκία και Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, το πρόγραμμα  DisruptStartupScaleUp Founders Bootcamp πρόκειται  να προχωρήσει και στην ανταλλαγή επιχειρηματιών και τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο χωρών, με σκοπό την ενδυνάμωση του Ελληνικού-Τουρκικού επιχειρηματικού οικοσυστήματος και την προώθηση νέων μοντέλων συνεργατικότητας.