Έλον Μασκ: «Έχω πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία» – Η Tesla μειώνει προσωπικό και παγώνει προσλήψεις

Έλον Μασκ: «Έχω πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία» – Η Tesla μειώνει προσωπικό και παγώνει προσλήψεις
Tesla logo displayed on a phone screen and Elon Musk's Twitter account displayed on a screen in the background are seen in this illustration photo taken in Poland on April 24, 2022. (Photo illustration by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ο επικεφαλής της Tesla Έλον Μασκ δήλωσε πως η εταιρεία η χρειάζεται «να κάνει μείωση του προσωπικού της γύρω στο 10%».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Έλον Μασκ δήλωσε ότι η κατασκευάστρια ηλεκτρικών αυτοκινήτων πρέπει «να κάνει μια μείωση περίπου 10% στο προσωπικό», σύμφωνα με ένα email που εστάλη στα στελέχη την Πέμπτη και ήρθε στα χέρια του Reuters.

Στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τίτλο «παύση όλων των προσλήψεων παγκοσμίως», ανέφερε: «Εχω πολύ κακό προαίσθημα για την οικονομία».

Η Tesla δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Μασκ είχε στείλει άλλο μήνυμα προς το προσωπικό της εταιρείας,καλώντας το βάλει τέλος στην τηλεργασία.

«Aν δεν εμφανιστείτε, θα θεωρήσουμε ότι έχετε παραιτηθεί.Απαιτείται από όλους να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο. Οσο πιο υψηλή είναι η θέση σας, τόσο πιο ορατή πρέπει να είναι η παρουσία σας. Γι’ αυτό ζούσα επί χρόνια στο εργοστάσιο, για να με βλέπουν στη γραμμή παραγωγής να δουλεύω μαζί τους. Αν δεν το είχα κάνει αυτό, η Tesla θα είχε χρεοκοπήσει προ πολλού», ανέφερε.

«Απαιτείται από όλους να περνούν τουλάχιστον 40 ώρες την εβδομάδα στο γραφείο», διεμήνυσε στους εργαζομένους της Tesla.

Οι διαφορές με την πολιτική που ακολουθεί το Twitter, η εταιρεία την οποία ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ο Μασκ, δεν θα μπορούσαν να είναι μεγαλύτερες. Το επιτυχημένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες που επέτρεψαν τη μόνιμη τηλεργασία για το σύνολο του προσωπικού, ώστε να απαλλάξουν τους υπαλλήλους τους από την επιβάρυνση των καθημερινών μετακινήσεων και να έλξουν ταλέντα από οποιοδήποτε σημείο της γης.

Αντιθέτως, για τον Μασκ, η χώρα του πλανήτη που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η Κίνα. Πρόσφατα επαίνεσε τους υπαλλήλους της κινεζικής θυγατρικής της Tesla που «ξενυχτούν στη βάρδια» την ώρα που «οι Αμερικανοί προσπαθούν να μην πηγαίνουν καν στη δουλειά». Εδώ και μήνες, χιλιάδες υπάλληλοι στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στη Σαγκάη ζουν μέσα στο εργοστάσιο, δουλεύοντας 12ωρες βάρδιες έξι ημέρες την εβδομάδα. Μέχρι πρόσφατα, πολλοί κοιμούνταν μέσα στο εργοστάσιο, ώστε αυτό να μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί παρά το αυστηρότατο lockdown για την αποφυγή διά-δοσης του κορωνοϊού.