Έλον Μασκ προς επιχειρηματίες: Αφήστε τις εφαρμογές για κινητά και ασχοληθείτε με τη βαριά βιομηχανία

Έλον Μασκ προς επιχειρηματίες: Αφήστε τις εφαρμογές για κινητά και ασχοληθείτε με τη βαριά βιομηχανία
epa07239498 Elon Musk, co-founder and chief executive officer of Tesla Inc., speaks during an unveiling event for the Boring Company Hawthorne tunnel in Hawthorne, California, USA, 18 December 2018. The Boring Company officially opened the Hawthorne tunnel, a preview of Elon Musk's larger vision to ease Los Angeles traffic. EPA/ROBYN BECK / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο CEO της Tesla ενθαρρύνει τους επιχειρηματίες να στραφούν στην βαριά βιομηχανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, δεν είναι αντίθετος με τους επιχειρηματίες που δημιουργούν εφαρμογές για smartphones, αλλά θα ήθελε περισσότεροι από αυτούς να επικεντρωθούν στη βαριά βιομηχανία – όπου, όπως λέει, οι ευκαιρίες είναι «τεράστιες».

Ο CEO της Tesla έκανε τα σχόλια αυτά μιλώντας με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, Τζιμ Φάρλεϊ, σε μια εκδήλωση του Twitter Spaces το βράδυ της Πέμπτης. Οι δύο τους ανακοίνωσαν ότι οι σταθμοί ταχείας φόρτισης της Tesla θα γίνουν διαθέσιμοι στους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων Ford (προς απογοήτευση των πελατών της Tesla που ήδη αντιμετωπίζουν μεγάλους χρόνους αναμονής).

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης, ο Φάρλεϊ ρώτησε τον Μασκ για την εμπειρία του στην επεξεργασία πρώτων υλών κοντά στο Κόρπους Κρίστι του Τέξας, όπου η Tesla νωρίτερα αυτό το μήνα έθεσε σε λειτουργία ένα διυλιστήριο λιθίου.

Το υδροξείδιο του λιθίου, το οποίο η εγκατάσταση θα συσκευάζει και θα αποστέλλει, είναι βασικό συστατικό στις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά η εγχώρια προσφορά είναι ανεπαρκής. Ο Μασκ δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχει άφθονο λίθιο σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά η Tesla εντόπισε ένα «σημαντικό σημείο συμφόρησης» στην επεξεργασία του. Είναι κάτι που η Tesla θα προτιμούσε να μην κάνει η ίδια, πρόσθεσε, αλλά είναι αναγκασμένη να το κάνει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο πραγματικός μας στόχος είναι να κάνουμε τη μικρότερη δυνατή ποσότητα, αλλά στη συνέχεια καταλήγουμε να συναντάμε αυτά τα σημεία συμφόρησης – ή προβλέπουμε ότι θα τα συναντήσουμε. Έτσι, ένα μεγάλο μέρος της κάθετης ολοκλήρωσης προκύπτει πραγματικά από ανάγκη».

Ο Μασκ δήλωσε ότι η Tesla θα χρησιμοποιούσε ευχαρίστως τους προμηθευτές της, αν «έλυναν το πρόβλημα» και αν μπορούσαν να συνεχίσουν να καλύπτουν τις ανάγκες παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία θα μπορούσε στη συνέχεια να ανακατευθύνει τους πόρους της αλλού.

Ο Μασκ δήλωσε ότι θα ήθελε περισσότεροι επιχειρηματίες να ασχοληθούν με τη βαριά βιομηχανία.

«Βλέπω τόσους πολλούς επιχειρηματίες στη Silicon Valley να στήνουν μια νεοφυή επιχείρηση λογισμικού ή να κυνηγούν το επόμενο big thing. Όμως δεν πηγαίνουν αρκετά από τα ταλέντα στη Βόρεια Αμερική στη βαριά βιομηχανία. Και το τρελό είναι ότι οι ευκαιρίες στη βαριά βιομηχανία είναι τεράστιες. Θα ήθελα λοιπόν πραγματικά να ενθαρρύνω τους επιχειρηματίες να σκεφτούν πράγματα που δεν καταλήγουν σώνει και καλά σε ένα τηλέφωνο».

Και ο Μασκ προσέθεσε: «Εφαρμογές στα τηλέφωνα… ναι, τις χρειαζόμαστε, αλλά, ξέρετε, νομίζω ότι έχουμε μια υπερβολική κατανομή του ταλέντου προς τις εφαρμογές στα τηλέφωνα».

Ο επενδυτής επιχειρηματικών κεφαλαίων Πολ Γκράχαμ, συνιδρυτής του επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων Y Combinator, σχολίασε την «υπεροχή των εταιρειών λογισμικού» τον περασμένο μήνα, γράφοντας στο Twitter: «Το να φτιάχνεις πράγματα είναι φυσικά δύσκολο. Αλλά μην αφήσετε το γεγονός αυτό να σας αποθαρρύνει, αν σας ενδιαφέρει πραγματικά»

Ο Μασκ απάντησε: «Δεν υπάρχουν αρκετά ταλέντα στη μεταποίηση και τις βαριές βιομηχανίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: