Έλον Μασκ: Το bitcoin είναι σχεδόν τόσο χαζό όσο τα παραδοσιακά χρήματα

Έλον Μασκ: Το bitcoin είναι σχεδόν τόσο χαζό όσο τα παραδοσιακά χρήματα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως «αρκετά περιπετειώδη» επένδυση για την αυτοκινητοβιομηχανία Tesla χαρακτήρισε το στοίχημα των 1,5 δισ. δολαρίων στο bitcoin ο ιδρυτής της εταιρείας και δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο Έλον Μασκ.

«Το να έχεις κανείς στην κατοχή του bitcoin είναι λιγότερο χαζό από το να διακρατά μετρητά ή τόσο περιπετειώδες όσο το να έχει μετοχές μιας εταιρείας που τυγχάνει διαπραγμάτευσης στον χρηματιστηριακό δείκτη S&P 500» έγραψε ο Μασκ σε tweet του, απαντώντας στον CEO της Binance Holdings, Τσανπένγκ Zάο.

H Tesla έφερε την εταιρική Αμερική πιο κοντά στην αγορά κρυπτονομισμάτων όταν ανακοίνωσε ότι προτίθεται να επενδύσει 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια σε bitcoin – ένα τεράστιο ποσό αν σκεφτεί κανείς ότι ισοδυναμεί με το μπάτζετ για έρευνα και ανάπτυξη για έναν ολόκληρο χρόνο.

Αυτό προκάλεσε αύξηση της τιμής του Bitcoin και πυροδότησε μια συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από την προσθήκη κρυπτονομισμάτων στους εταιρικούς ισολογισμούς.

Τι είπε ο Zάο

Ο Zάο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που έδωσε στο Bloomberg, ανέφερε ότι τον εξέπληξε το γεγονός πως ο Μασκ είναι οπαδός του Dogecoin. Ο Μασκ έχει εκφραστεί πολλές φορές μέσω Twitter υπέρ του Dogecoin, ενός κρυπτονομίσματος με έμβλημα ένα σκυλάκι Shiba Inu, που ξεκίνησε ως αστείο το 2013. Εν προκειμένω, αξίζει να σημειωθεί πως η Binance πρόσθεσε πρόσφατα στην πλατφόρμα της συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το Dogecoin προκειμένου να ικανοποιήσει τη ζήτηση.

Ο Ζάο αναρωτήθηκε στη συνέντευξή του γιατί ο Tesla επέλεξε να αγοράσει Bitcoin αν ο Μασκ είναι τόσο «φανατικός θαυμαστής» του Dogecoin. Τα σχόλιά του ώθησαν τον τελευταίο να εξηγήσει την κίνηση της Tesla, η οποία σχεδιάζει να δεχτεί το Bitcoin ως μέθοδο πληρωμής.

«Όταν τα παραδοσιακά νομίσματα παρουσιάζουν αρνητικό ενδιαφέρον, μόνο ένας ανόητος δεν θα κοιτάξει αλλού», έγραψε ο Μασκ σε tweet του. «Το Bitcoin είναι σχεδόν τόσο χαζό όσο τα παραδοσιακά χρήματα» πρόσθεσε. Η λέξη κλειδί είναι «σχεδόν».

Το ενδιαφέρον από θεσμικούς επενδυτές βοήθησε το Bitcoin να αυξηθεί περισσότερο από 400% τον τελευταίο χρόνο. Η Binance αποκτά ολοένα και περισσότερους συνδρομητές, ενώ το Bitcoin ξεπερνά τα 50.000 δολάρια. Το ανταλλακτήριο έχει προσελκύει περισσότερες από 300.000 νέες εγγραφές χρηστών καθημερινά, δήλωσε ο Ζάο στη συνέντευξη.