Ελβετία: Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος σε κατολίσθηση

Ελβετία: Δύο νεκροί, ένας αγνοούμενος σε κατολίσθηση
epa08024058 A general view over the flood waters of Po river in Pavia, Italy, 25 November 2019. EPA/DINO FERRETTI Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι επιχειρήσεις διάσωσης είναι ιδαίτερα δύσκολες εξαιτίας των κακών μετεωρολογικών συνθηκών.

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε κατολίσθηση που προκλήθηκε από καταρρακτώδεις βροχές στη νοτιοανατολική Ελβετία ενώ αγνοείται η τύχη ενός τρίτου, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του καντονιού του Τιτσίνο.

«Τα πτώματα δύο ανθρώπων βρέθηκαν από τους διασώστες στην κατολίσθηση που σημειώθηκε στην περιοχή της Φοντάνα», στο βορειοανατολικό τμήμα του ιταλόφωνου καντονιού του Τιτσίνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία διευκρινίζει πως βρίσκεται σε εξέλιξη η ταυτοποίηση των νεκρών.

Έκκληση για την εκκένωση των σπιτιών, που βρίσκονται κοντά στον ποταμό Μάτζια, έγινε νωρίς σήμερα το πρωί προς τους κατοίκους του Πράτο-Σόρνικο και της κοιλάδας του Μάτζια, όπου αναζητούνται οι αγνοούμενοι.

Οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και τα κάμπινγκ κατά μήκος του ποταμού εκκενώθηκαν, ανακοίνωσε ακόμα η αστυνομία του καντονιού.

Εξάλλου μια γέφυρα παρασύρθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να αποκλεισθεί μια οδός στο καντόνι.

Κοιλάδες που βρίσκονται κοντά στην κοιλάδα του Μάτζια δεν είναι πλέον προσβάσιμες και η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί. Ένα μέρος του καντονιού δεν έχει επίσης πόσιμο νερό, σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα συναγερμού Swissalert.

Μεγάλο μέρος της Ελβετίας πλήττεται από χθες, Σάββατο, το απόγευμα από σφοδρές καταιγίδες και οι βροχοπτώσεις είναι πολύ ισχυρές.

Υπερχειλίσεις του Ροδανού και παραποτάμων του, που έχουν φουσκώσει από τα νερά της βροχής και από το λιώσιμο των πάγων, έχουν αναγκάσει εκατοντάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν ενώ έχουν κλείσει επίσης πολλοί δρόμοι, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές του Βαλέ (νοτιοδυτική Ελβετία).

Η χώρα είχε ήδη πληγεί από σφοδρές καταιγίδες με ασυνήθιστα ισχυρές βροχοπτώσεις στη διάρκεια του περασμένου σαββατοκύριακου, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον ένα νεκρό, ενώ προκάλεσαν σημαντικές ζημιές στις νοτιοανατολικές περιοχές της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ