Ελβετία: Αποζημίωση «μαμούθ» από τη Nestle σε πρώην μάνατζερ για μπούλινγκ

Ελβετία: Αποζημίωση «μαμούθ» από τη Nestle σε πρώην μάνατζερ για μπούλινγκ
epa07742209 (FILE) - A file picture dated 07 April 2016 shows Nestle's directors in front of the Nestle's logo during the general meeting of the world's biggest food and beverage company, Nestle Group, in Lausanne, Switzerland (reissued 26 July 2019). Nestle reported their half-year results for 2019 on 26 July 2019, saying their total reported sales increased 3.5 per cent to 45.5 billion Swiss francs, led by United States and Brazil, while net profit declined by 14.6 per cent to 5 billion Swiss francs. EPA/LAURENT GILLIERON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η 67χρονη ισχυρίζεται ότι επί σειρά ετών ένιωθε μειωμένη και απαξιωμένη από υπαλλήλους της εταιρείας - Ο δικαστικός αγώνας διήρκησε 12 χρόνια.

Η εταιρεία Nestle καλείται να καταβάλει σε μια πρώην μάνατζέρ της αποζημίωση ύψους άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ μετά την δικαίωσή της από ελβετικό δικαστήριο στο οποίο είχε καταφύγει καταγγέλλοντας εκφοβισμό (μπούλινγκ) όσο εργαζόταν στην εταιρεία, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Tages-Anzeiger.

Η Γιασμίν Μοταρτζεμί δικαιώθηκε από δικαστήριο της πόλης Βοντ, στη νότια Ελβετία–γράφει σήμερα η εφημερίδα–έπειτα από 12ετή δικαστικό αγώνα.

Η 67χρονη πρώην επικεφαλής παγκόσμιας ασφάλειας τροφίμων ισχυρίζεται ότι επί σειρά ετών ένιωθε μειωμένη και απαξιωμένη από υπαλλήλους της Nestle και είχε υποστεί τέτοιο ψυχολογικό τραύμα, ώστε χρειάστηκε να αιτηθεί σύνταξη αναπηρίας όταν ήταν 55 ετών, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ξεκίνησε τον δικαστικό της αγώνα εναντίον της Nestle το 2011 μετά την απόλυσή της από την εταιρεία το 2010.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η δικηγόρος της, η Ματίλντ Μπεσονέ, δήλωσε ότι η δικαστική απόφαση δείχνει ότι το δικαστήριο αποδέχεται τον ισχυρισμό της πελάτισσάς της ότι καταστράφηκε η καριέρα της και ότι ο εργοδότης της φέρει την πλήρη ευθύνη.

Όπως εξήγησε η ίδια η Μοταρτζεμί: «Η αγωγή μου εναντίον της Nestle ποτέ δεν αφορούσε χρήματα. Ήθελα ένα δικαστήριο να αναγνωρίσει την αδικία που υπέστην».

Η απόφαση είναι τελεσίδικη με την Nestle να αποφασίζει να μην ασκήσει έφεση. Η εταιρεία δεν επιβεβαίωσε το ύψος της αποζημίωσης. «Λυπούμαστε ειλικρινά για τα σχεδόν 12 χρόνια δικαστικών αγώνων και επιθυμούμε να δοθεί ένα οριστικό τέλος σε αυτό το νομικό ζήτημα», είπε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η ίδια μάλιστα τόνισε ότι η Nestle δεν ανέχεται την παρενόχληση και λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη της τέτοιες καταγγελίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: