Ελβετικός λογαριασμός πολιτικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis στο στόχαστρο

Ελβετικός λογαριασμός πολιτικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis στο στόχαστρο
Επιβεβαιώνει η εισαγγελέας Διαφθοράς, ότι υπήρξε ενημέρωση από Αμερικανούς εισαγγελείς για ελβετικό λογαριασμό πολιτικού προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην αναφορά που παρέδωσε τον περασμένο Ιανουάριο στον Άρειο Πάγο στο πλαίσιο της πειθαρχικής έρευνας, η Ελένη Τουλουπάκη φέρεται να υποστηρίζει ότι στην περίφημη συνάντηση μεταξύ των Ελλήνων εισαγγελέων με κλιμάκιο Αμερικανών εισαγγελέων στη Βιέννη, τον περασμένο Δεκέμβριο, οι Αμερικανοί είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στη διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία, πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Στην αναφορά τής κ. Τουλουπάκη επισημαίνεται πως οι Αμερικανοί ρώτησαν τους Έλληνες συναδέλφους τους εάν ενδιαφέρονται για αυτόν τον λογαριασμό και ότι ο τότε εποπτεύων την Εισαγγελία Διαφθοράς, αντεισαγγελέας ΑΠ Γιάννης Αγγελής, φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς «εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη Eurojust».

Στην ίδια αναφορά η κ. Τουλουπάκη φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο κ. Αγγελής κατέσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς Διαφθοράς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους που ασχολούνται με την έρευνα για τις πρακτικές της φαρμακοβιομηχανίας.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, τα επίμαχα έγγραφα δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

Η εισαγγελική λειτουργός στην επίμαχη αναφορά της φέρεται να αναφέρεται σε ενέργειες του κ. Αγγελή που, κατά την εισαγγελική λειτουργό, επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Novartis.

Η κ. Τουλουπάκη σύμφωνα με πληροφορίες στην αναφορά της βάλλει κατά του πρώην επόπτη της για παρεμβάσεις στο έργο της, υποστηρίζοντας ότι παρενέβαινε αλλάζοντας παραγγελίες που έδινε η ίδια στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης που διενεργούσαν έλεγχο για την υπόθεση.