Emirates και Jetstar ενώνουν τα «φτερά» τους

Emirates και Jetstar ενώνουν τα «φτερά» τους

Η Emirates ανακοίνωσε την αύξηση πτήσεων κοινού κωδικού και δρομολογίων από κοινού με την Jetstar.

Τη χρονιά που μας πέρασε κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα της Scytrax με τις δέκα καλύτερες αεροπορικές εταιρείες του κόσμου, προχώρησε σε μαζικές προσλήψεις αεροσυνοδών και αύξησε την παρουσία της σε περισσότερα σημεία του πλανήτη.

Ο λόγος για την Emirates Airlines, η οποία αυτή τη φορά ανακοίνωσε πως από τις 26 Οκτωβρίου θα αυξήσει τις πτήσεις κοινού κωδικού με τη Jetstar, από Μελβούρνη προς Άγιερς Ροκ (Ουλούρου), από Κράισττσερτς προς Ουέλλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία συμπεριλαμβάνοντας και τρεις νέους προορισμούς στην Νοτιοανατολική Ασία από τον ασιατικό κόμβο της Jetstar στη Σιγκαπούρη. Οι νέες πτήσεις κοινού κωδικού από τη Σιγκαπούρη θα συνδέουν τους επιβάτες της Emirates με τη Πενάνγκ στη Μαλαισία, τη Γιανγκόν στη Μιανμάρ και το Μεντάν στην Ινδονησία.

Η κίνηση της Emirates αποτελεί ένδειξη ισχύος σε ένα κλάδο που μαστίζεται από την οικονομική κρίση και που έχει πληγεί η αξιοπιστία του, αφού έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του επιβατικού κοινού εξαιτίας των αεροπορικών δυστυχημάτων των τελευταίων μηνών.

Πρόκειται δε για την δεύτερη κατά σειρά ανακοίνωση της εταιρείας ενίσχυσης δρομολογίων μέσα σε ένα χρόνο, τα οποία προστίθενται στα υφιστάμενα 25 νέα δρομολόγια που ανακοινώθηκαν τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Thierry Antinori, Executive Vice President and Chief Commercial Officer της Emirates, η επέκταση των πτήσεων κοινού κωδικού με τη Jetstar αποτελεί ορόσημο για την Emirates, καθώς συνεχίζει να διευρύνει τους προορισμούς των επιβατών της. «Μόνο στην Emirates προσφέρουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε 145 προορισμούς, ενώ με τη συνεργασία μας με τη Jetstar προσθέτουμε άλλους 30 προορισμούς στην περιοχή της Άπω Ανατολής και της Αυστραλίας».

Πρόσθεσε δε πως η συγκεκριμένη συνεργασία ωφελεί επίσης και τους επιβάτες της Emirates που είναι μέλη του προγράμματος Skywards, καθώς πλέον έχουν περισσότερες επιλογές για την εξαργύρωση των μιλίων τους, είτε πρόκειται για διακοπές στην Πενάγκ ή για να θαυμάσουν τα αξιοθέατα της Νέα Ζηλανδίας. Στην πράξη αυτό σημαίνει πως τα μέλη του Skywards μπορούν να κερδίσουν Skywards Miles όταν πραγματοποιούν κρατήσεις για τις θέσεις economy Starter Plus, economy Starter Max ή Business Max σε διεθνείς προορισμούς της Jetstar Airways, της Jetstar Asia, της Jetstar Japan και της Valuair, καθώς επίσης και σε πτήσεις εντός Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας εφόσον συνδέονται με διεθνής πτήσεις. Το μόνο που χρειάζεται είναι να εισάγουν τον αριθμό της κάρτας μέλους τους κατά τη διάρκεια της κράτησης, και τα μίλια θα πιστώνονται εντός δύο εβδομάδων από την ολοκλήρωση του ταξιδιού.

Και επειδή η ώρα κατά τη διάρκεια της πτήσης θα πρέπει να περάσει ευχάριστα και ξεκούραστα για του επιβάτες της Emirates που ταξιδεύουν με τη Jetstar προβλέπεται μια σειρά από ολοκληρωμένες υπηρεσίες, οι οποίες περιλαμβάνουν επιλογές φαγητού και ποτών καθώς επίσης και τον ίδιο επιτρεπόμενο αριθμό αποσκευών που προσφέρει η Emirates.

Διαβάστε ακόμη: 

Οι ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρείες