Η εμπειρία με το Microsoft Band

Η εμπειρία με το Microsoft Band

Το FORTUNE δοκίμασε το νέο Fitness Tracker της Microsoft σε πραγματικές συνθήκες. Αυτή είναι η ετυμηγορία του.

Από τον Jason Cipraini*

Η κυκλοφορία του Microsoft Band δεν συνοδεύτηκε από καμία πομπώδη ανακοίνωση, όπως συνηθίζεται στις μέρες μας όταν εταιρείες τεχνολογίας παρουσιάζουν νέα προϊόντα. Απλώς ένα πρωί έγινε διαθέσιμο για παραγγελίες. Ήταν μια έξυπνη κίνηση που δεν δημιούργησε μεγάλες προσδοκίες, άλλωστε το wearable tech δεν είναι ακόμα σε στάδιο που να μπορεί πραγματικά να εκμεταλλευτεί πλήρως τα όνειρα και τις φιλοδοξίες των δημιουργών και των χρηστών του.

Το Band φοριέται στον καρπό. Είναι ένα fitness tracker με touchscreen 1,4” από τη μία πλευρά και παλμογράφο από την άλλη. Μετράει βήματα, παρακολουθεί τον ύπνο σας, υπολογίζει την έκθεση σε ακτινοβολία όταν είστε έξω, προγραμματίζει ασκήσεις και καταγράφει τις διαδρομές σας σε χάρτη. Είναι και λίγο από smarthwatch καθώς μεταφέρει στην οθόνη του διάφορες ειδοποιήσεις από το κινητό σας. Ελέγχεται από την οθόνη του με swipes και gestures. Σε αυτήν απεικονίζονται όλα τα στοιχεία των δραστηριοτήτων.

Αυτό που δεν μας έκανε καλή εντύπωση είναι η αντοχή. Μετά από μερικές εβδομάδες χρήσης το Band είναι γεμάτο γρατσουνιές και σημάδια, ενώ ποτέ δεν βγήκαμε για αναρρίχηση σε βράχο ούτε το χτυπήσαμε σε κανέναν τοίχο.

Σε όλα τα άλλα το Band τα πήγε καλά. Ο τρόπος που μετράει, αποθηκεύει και αξιολογεί τα στοιχεία από τις ασκήσεις και τις διαδρομές είναι αξιόπιστος και όσα προτείνει για τη βελτίωση της δραστηριότητας είναι αποτελεσματικά.

Ένα από τα πράγματα που μας άρεσαν είναι ο συνδυασμός καρδιακών παλμών με συγκεκριμένες δραστηριότητες. Έτσι βρήκαμε πως στον ύπνο οι παλμοί πέφτουν περίπου στους 50 το λεπτό ενώ σε έντονη άσκηση έφταναν τους 130.

Εξαιρετικά βολικό είναι το ότι το Band και η εφαρμογή Microsoft Health συνεργάζονται και με άλλα λειτουργικά συστήματα, όπως iOS και Android, και όχι μόνο με Windows Phone.

Ένα από τα προβλήματα είναι πως η οθόνη είναι πολύ μικρή για να διαβάσει κανείς άνετα τα alerts• πρέπει να κάνει scroll με το δάχτυλο και αυτό δεν είναι καθόλου βολικό.

Συμπερασματικά, το Microsoft Band στέκεται κάπου ανάμεσα σε ένα πολύ καλό fitness tracker και σε ένα όχι και τόσο καλό smartwatch. Θα πρέπει να επανατοποθετηθεί αν θέλει πραγματικά να ξεχωρίσει.

*O Jason Cipriani είναι αρθρογράφος του FORTUNE, υπεύθυνος για τη στήλη Logged In με θέμα την personal technology.

Διαβάστε ακόμα:

Η «χρυσή» υπηρεσία fitness που συγκέντρωσε 14 εκατ. δολάρια

Πέντε mobile εφαρμογές για άσκηση και fitness