Οι άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών

Οι άνθρωποι που διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών
Photo:

Καινοτόμοι επιχειρηματίες που «κάνουν τη διαφορά» και προχωρούν ένα βήμα μπροστά την τεχνολογία.

Μετά την έλευση των υπηρεσιών καταμερισμού διαδρομών και των αυτόνομων οχημάτων, η μεταφορά των ανθρώπων έχει γίνει πιο συναρπαστική.

Το Business Insider κυκλοφόρησε πρόσφατα τον ετήσιο κατάλογο της Silicon Valley 100 αναδεικνύοντας τους ανθρώπους που έχουν «κάνουν τη διαφορά» στην τεχνολογία τα τελευταία χρόνια.

Παρακάτω ακολουθούν καινοτόμοι επιχειρηματίες, οι οποίοι διαμορφώνουν το μέλλον των μεταφορών:

Chris Urmson

 

Eπάγγελμα: Διευθυντής στο έργο αυτόνομων οχημάτων

Εταιρεία: Google

H μητρική εταιρεία της Google, Alphabet, συνεργάστηκε με το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ προκειμένου να φέρει την τεχνολογία των αυτόνομων αυτοκινήτων ένα βήμα πιο κοντά στην καταναλωτική αγορά.

Brian McClendon

 

Eπάγγελμα: Αντιπρόεδρος προηγμένων τεχνολογιών

Εταιρεία: Uber

Όταν η Google ανακοίνωσε τα σχέδιά της για τη δημιουργία αυτόνομων οχημάτων, η Uber στράφηκε σε πρώην στέλεχο του τεχνολογικού κολοσσού, τον McClendon προκειμένου να αντιμετωπίσει τις αντίπαλες εταιρείες. Η Ventures Google δαπάνησε περίπου 250 εκατ. δολάρια στην Uber το 2013, ωστόσο οι δυο εταιρείες δεν κατάφεραν να συνεργαστούν. Σημειώνεται ότι ο McClendon δεν είναι ο μόνος ο οποίος εγκατέλειψε τη Google για την Uber: Πάνω από 300 πρώην υπάλληλοι της τεχνολογικής εταιρείας σήμερα εργάζονται στη διαδικτυακή υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων.

John Zimmer – Logan Green

Eπάγγελμα: Συνιδρυτές

Εταιρεία: Lyft

Οι συνιδρυτές της Lyft σχεδιάζουν να αλλάξουν το μέλλον των μεταφορών. Η υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων εκτιμάται ότι έχει αξία σήμερα 5,5 δισ. δολάρια, περίπου τα διπλάσια σε σχέση με το 2015. Σημειώνεται ότι η Lyft υπέγραψε συμφωνία με τη General Motors ύψους 500 εκατ. δολαρίων προκειμένου να αναπτύξει τα αυτόνομα αυτοκίνητά της.

Elon Musk

Eπάγγελμα: CEO/CTO

Εταιρεία: Τesla, Space X, Solar City

O Elon Musk εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο σημαντικούς επιχειρηματίες του κόσμου, ενώ έχει «ρίξει το βλέμμα» του στη γη και το διάστημα μέσα από τη Tesla Motors αλλά και το Space X, δυο από τις πιο «καυτές» εταιρείες της γενιάς μας.

Travis Kalanick

Eπάγγελμα: Συνιδρυτής και CEO

Εταιρεία: Uber

Mε αξία 68 δισ. δολαρίων η Uber κατέχει σταθερά τον τίτλο της πιο πολύτιμης ιδιωτικής τεχνολογικής εταιρείας στον κόσμο. Υπό την ηγεσία του Kalanick, η υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτων συνεχίζει να επεκτείνεται χάρη στις νέες υπηρεσίες της, όπως το UberEats, το UberRush σε νέες αγορές παρόλο που έχει να αντιμετωπίσει ένα σημαντικό ανταγωνιστή, την Κίνα.