Έμπρακτη στήριξη της Cosmote σε πρωτοετείς φοιτητές

51 υποτροφίες ύψους 770.000 έδωσε η εταιρεία μέσα στο 2016.

Πενήντα μία υποτροφίες συνολικού ύψους 770.000 ευρώ απένειμε η Cosmote για το 2016 σε πρωτοετείς φοιτητές πανεπιστημίων, που αντιμετωπίζουν οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες.

Πρόκειται για ένα θεσμό της Cosmote που συμπληρώνει φέτος 15 χρόνια, επιβραβεύει την αριστεία και βοηθά τους νέους ανθρώπους να αφιερωθούν στις σπουδές τους.

Ειδικότερα, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μέγαρο Μουσικής, αποδόθηκαν 50 υποτροφίες ύψους δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ και η 1 υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» ύψους είκοσι χιλιάδων ευρώ στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ που έφυγε πέρσι. Τηn δική του φωτεινή διαδρομή μοιράστηκε με τα παιδιά ο Χρυσός Ολυμπιονίκης του Ρίο, Λευτέρης Πετρούνιας.

Κατά την ομιλία του στην εκδήλωση, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ, είπε: «Οι νέοι άνθρωποι, τα παιδιά μας, είναι αυτά που θα μας πάνε μπροστά ως κοινωνία και ως χώρα. Έρχονται όμως, αντιμέτωπα με πολλές δυσκολίες. Μας χρειάζονται δίπλα τους. Ιδίως, εκείνα που ξεπερνούν τα προβλήματα και βάζουν υψηλούς στόχους. Αυτό κάνουμε 15 χρόνια τώρα με τις υποτροφίες Cosmote». Και απευθυνόμενος στα παιδιά, συμπλήρωσε: «Ό,τι κάνετε στη ζωή σας, κάντε το με πάθος, πίστη, δέσμευση και ηθική. Και αν κάποια στιγμή οι συνθήκες σας πουν ότι δεν μπορείτε να νικήσετε τα εμπόδια και να κυνηγήσετε τα όνειρά σας, γυρίστε πίσω στη δική σας ιστορία για να δείτε ότι έχετε ήδη διαλύσει τα εμπόδια ξανά και ξανά. Το παράδειγμά σας είστε εσείς».

Σημειώνεται πως από το 2002, που ξεκίνησε το πρόγραμμα υποτροφιών, έχουν δοθεί συνολικά 581 υποτροφίες και τιμητικές διακρίσεις, που ανέρχονται σε 4,4 εκατ. ευρώ. Επιπλέον των υποτροφιών, η Cosmote παρέχει στους υποτρόφους, δωρεάν υπηρεσίες σταθερής, κινητής τηλεφωνίας και internet για όλη τη διάρκεια της φοίτησης, Cosmote TV, καθώς και κινητό τηλέφωνο και tablet.

Οι υποτροφίες Cosmote είναι μέρος του προγράμματος Βιώσιμης Ανάπτυξης του ομίλου ΟΤΕ, που περιλαμβάνει πλήθος δράσεων για την στήριξη της εκπαίδευσης και των νέων ανθρώπων.

Σχετικά άρθρα