Έμπρος στο δρόμο που χάραξε το Apple Pay

Έμπρος στο δρόμο που χάραξε το Apple Pay

Μετά την υπηρεσία πληρωμής μέσω iPhone έρχεται και το Android Pay.

Πριν λίγους μήνες η Apple παρουσίασε στο κοινό της το Apple Pay, μια υπηρεσία με την οποία το κινητό γίνεται «πορτοφόλι». Με ποιον τρόπο; Εύκολα και ακίνδυνα οι κάτοχοι κινητών «φόρτωναν» τα στοιχεία των πιστωτικών σε ένα ειδικό τσιπάκι που ονομάζεται Secured Element (SE) και μπορούν πλέον να «σκανάρουν» το κινητό τους και να πληρώνουν.

Η υπηρεσία έγινε αμέσως γνωστή με όλο και περισσότερους κατόχους iPhone να πληρώνουν με αυτό τον τρόπο. Η δημοτικότητα της αυτή και η άμεση ανταπόκριση του κοινού έκανε κι άλλες εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της.

Κάπως έτσι, δημοσίευμα της China Business News κάνει λόγο για νέο «Android Pay» μέσα στο 2015.

Την εφαρμογή έχει αναλάβει η UnionPay – ο μεγαλύτερος πάροχος πιστωτικών και χρεωστικών καρτών στην Κίνα και το δεύτερο μεγαλύτερο δίκτυο πληρωμών στον κόσμο, μετά τη Visa – και θα λειτουργεί όπως και το Apple Pay.

Σύμφωνα, μάλιστα, με έρευνα των Want China Times η UnionPay έχει ήδη προσεγγίσει κατασκευαστές κινητών όπως η Lenovo και η Coolpad και πιθανότατα θα προσφέρει επιδοτήσεις στους κατασκευαστές ώστε να συμπεριλάβουν την τεχνολογία που απαιτείται για την εφαρμογή του Android Pay.