Ένα ασυνήθιστο σύμπλεγμα σπιτιών στη ζούγκλα του Μπαλί (Φωτογραφίες)

pixabay.com

Καθεμιά από τις μικροσκοπικές κατοικίες χωρίζεται στη μέση από ένα στενό, γυάλινο τμήμα που τις συνδέει ακόμα περισσότερο με το φυσικό περιβάλλον.

Το shomali design studio, με έδρα το Ιράν, πειραματίστηκε με ασυνήθιστες γεωμετρίες στο τελευταίο του έργο, ένα σύμπλεγμα μικρών κατοικιών μέσα στη ζούγκλα του Μπαλί.

Στα επικλινή εδάφη του τροπικού δάσους στην Ινδονησία η αρχιτεκτονική ομάδα επέλεξε να δημιουργήσει ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από τρεις μικροσκοπικές κατοικίες.

Καθένα από τα σπίτια χωρίζεται στη μέση, διαιρούμενo από ένα στενό, γυάλινο κομμάτι που αφήνει το φυσικό περιβάλλον να «μπει» μέσα στις κατοικίες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yasser & Yasin (@shomali_design)

Το στούντιο, με επικεφαλής τον Yaser Rashid Shomali και τον Yasin Rashid Shomali, συνέλαβε το έργο «eibche» ως ένα σύμπλεγμα από μικρές κατοικίες που θυμίζουν περισσότερο αντικείμενα παρά σπίτια.

Το αρχιτεκτονικό ντουέτο σχολιάζει το έργο: «Είναι πυρήνες στην καρδιά των βουνών και των τροπικών δασών. Χωρισμένοι στη μέση, επιτρέπουν στη φύση να εισέλθει στις κατοικίες και αποτελούν εντέλει ένα πολύ ελκυστικό σημείο διαμονής».

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yasser & Yasin (@shomali_design)