Ένα κινέζικο μπαρ που μοιάζει να έχει βγει από επεισόδιο του Mad Men (Βίντεο)

Ένα κινέζικο μπαρ που μοιάζει να έχει βγει από επεισόδιο του Mad Men (Βίντεο)
Mad Men TV Series 2007 - ???? Season 02 - Photoshoot Created by : Matthew Weiner John Slattery, Jon Hamm Lions Gate Television Photo: AFP

Στη πόλη Guangzhou της Κίνας βρίσκεται το ρετρό μπαρ «Out Of Office».

Τοίχοι με ξύλινη επένδυση, μαρμάρινα δάπεδα και βελούδινα έπιπλα συνθέτουν το ρετρό ντεκόρ του μπαρ «Out Of Office», στην πόλη Guangzhou της Κίνας. Η αισθητική του χώρου είναι επηρεασμένη από την αγαπημένη τηλεοπτική Mad Men, σύμφωνα με την Vinki Li που ανέλαβε τον σχεδιασμό του.

Η σειρά εστιάζει στην ζωή του Ντον Ντρέιπερ, ενός γοητευτικού art director σε διαφημιστική εταιρεία που δραστηριοποιούνταν στην Νέα Υόρκη των 60’s και είχε τα γραφεία της στη λεωφόρο Μάντισον.

«Τα έπιπλα εκείνης της εποχής είναι διαχρονικά, πολύ καλοσχεδιασμένα, και δείχνουν ακόμα και σήμερα φρέσκα» αναφέρει η σχεδιάστρια.

Το μπαρ πήρε το όνομά του από το 13ο επεισόδιο της σειράς κατά τη διάρκεια του οποίου ο Ντρέιπερ φεύγει νωρίς από το γραφείο και οι συνάδελφοί του στήνουν ένα πάρτι βουτηγμένο στο αλκοόλ ενώ περιμένουν με αγωνία τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών.

«Ήθελα να προσπαθήσω να αναπαράγω αυτή την αίσθηση για τους θαμώνες του μπαρ. Να νιώθουν πως το αφεντικό λείπει» συνεχίζει η Li.

Οι επισκέπτες του μπαρ μπαίνουν στον χώρο μέσω ενός λόμπι με γκρίζα πλακάκια που έχει σχεδιαστεί για να μοιάζει με γραφείο γραμματέα.

Στο κέντρο του χώρου βρίσκεται ένα γραφείο με γυάλινη επιφάνεια- γεμάτη αντικείμενα από την δεκαετία του 60, όπως μια γραφομηχανή και ένα τηλέφωνο με καντράν.

Δερματόδετα βιβλία, μια υδρόγειος σφαίρα, ένα καπέλο fedora και vintage διαφημιστικές αφίσες είναι μερικά από τα στοιχεία που δίνουν ρετρό αίσθηση στον χώρο.

Εναλλακτικά, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν να καθίσουν σε μια από τις βαριές πολυθρόνες που έχουν τοποθετηθεί στο κέντρο του μπαρ. Όσοι το επιθυμούν μπορούν να απολαύσουν τα ποτά τους στην αίθουσα VIP του Out Of Office που είναι επιπλωμένη με βαθυκόκκινους καναπέδες και φωτιζόμενα ράφια με ξεχωριστά ουίσκι.

Η βάση της μπάρας είναι κατασκευασμένη από ανοξείδωτο ατσάλι και επικαλυμμένη με λωρίδες από βελούδο στο χρώμα της καραμέλας.