Ένα μαγικό ταξίδι από τη Φρουτοπία στο νησί των πυροτεχνημάτων

Ένα μαγικό ταξίδι από τη Φρουτοπία στο νησί των πυροτεχνημάτων

Ο Ευγένιος Τριβιζάς συστήνει τον παραμυθένιο του κόσμο στο Μουσείο Γουναρόπουλου.

Επιτέλους θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά λεπτομέρειες και ενθύμια από τα ταξίδια του Ευγένιου Τριβιζά σε ολόκληρη την παράλληλη παραμυθένια πραγματικότητα.

Όλες οι λέξεις, όλα τα ταξίδια, οι σκέψεις και οι εμπειρίες του πιο διάσημου παραμυθά μας, Ευγένιου Τριβιζά θα βρίσκονται στο Μουσείο Γουναρόπουλου από την 21η Νοεμβρίου μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2014. Ένα ταξίδι από τη Φρουτοπία στο νησί των πυροτεχνημάτων και όποιος τον έχει διαβάσει καταλαβαίνει πολύ καλά περί τίνος πρόκειται. Θα δούμε μαγικές χώρες. Την Βαραδουάη, την Ισπεπονία, την Αββησυνία, το Αβγατηγανιστάν, το Πιπερούν, το Κουτσουλιστάν. Μαζί με τον Τριβιζά θα ανακαλύψουμε αυτούς αλλά και ακόμα 484, σπάνιας ομορφιάς, τόπους μαζί με τα ιδιαίτερα πλάσματα και τις ευγενικές υπάρξεις που ζουν εκεί.

Την περιπέτεια έχουν διαμορφώσει με τη συνεισφορά τους ζωγράφοι, εικονογράφοι, γλύπτες, χαράκτες, ενδυματολόγοι, συντηρητές, ηθοποιοί, τραγουδοποιοί και άλλοι καλλιτέχνες που, με το δικό τους τρόπο, με το δικό τους ταλέντο τιμούν τον εξαιρετικό Ευγένιο Τριβιζά. Μεταξύ άλλων λοιπόν θα απολαύσουμε ζωγραφικούς πίνακες, κατασκευές, εγκαταστάσεις, παιχνίδια, κοσμήματα, κούκλες, ταινίες, δρώμενα, κομψοτεχνήματα, γλυπτά των οποίων η έμπνευση βρίσκεται ανάμεσα στις λέξεις του συγγραφέα.

Διαβάστε ακόμη: Ο ανθρώπινος εκτυπωτής της Nike

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που συνεργάζονται για την μεγάλη αυτή έκθεση είναι οι: Έλενα Ακρίτα, Φοίβος Δεληβοριάς, Χρήστος Θηβαίος, Νίκος Κουρής, Στέλιος Μάινας, Γωγώ Μπρέμπου, Δημήτρης Πιατάς, Διονύσης Σαββόπουλος, Βίκυ Σταυροπούλου, Κωνσταντίνος Τζούμας, Φωτεινή Τσαλίκογλου, Ρένος Χαραλαμπίδης και Χρήστος Χατζηπαναγιώτης.

Μαζί τους συμμετέχουν οι: Ράνια Βαρβάκη, Μαρία Γενιτσαρίου, Γιώτα Δασκαλά, Γιάννης Ζιόγκας, Ρόζα Ηλιού, Λίζα Ηλιού, Γιάννης Καπέλλος, Λίνα Καρανικολάου, Λέα Κούση, Αλέξης Κυριτσόπουλος, Ντόρα Λελούδα, Ιωάννα Λιανού, Εύα Μαραθάκη, Άννα Μαχαιριανάκη, Εύα Νάθενα, Έφη Ξένου , Μαρία Ξενούλη, Μίλτος Παντελιάς, Γιάννης Παπαγιάννης, Ιωάννα Παπαντωνίου, Παναγιώτης Ράππας, Άγγελος Ρούβας, Άννα Σαντοριναίου, Οικογένεια Σοφιανού, Ελένη Τσαλδίρη, Μαριλένα Συνοδινού, Μυρτώ Φερεντίνου, Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα, Μαρίνα Προβατίδου και ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας, Στρατιωτικός Παιδικός Σταθμός Αλεξανδρούπολης, Σχολή Εφαρμοσμένων Τεχνών Ορνεράκης, Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας  ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, Εθνικό Θέατρο, Εθνική Λυρική Σκηνή , Θεατρική Εταιρία ΣΤΟΑ, Θεατρική Σκηνή Μίμηση Πράξης, Κουκλο-θεατρική Ομάδα Κιβωτός Μύθων από την Παραμυθοχώρα.

Διαβάστε ακόμη: Tabac Rouge: ένα «χορόδραμα» στην Στέγη

Και το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί (ως τώρα) ως εξής:

Σάββατο 23 Νοέμβρη στις 12.30:
Ο Ευγένιος Τριβιζάς θα βρίσκεται στο Μουσείο για να μας μιλήσει για το Νησί των Πυροτεχνημάτων και να μας δείξει ένα αληθινό και τόσο σπάνιο κουφέτο από το Κουφέιτ!!

Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 11.00
Θα δούμε τους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Γέρακα να μεταμορφώνονται σε πιόνια και να χορεύουν το ονειρόδραμα «Οι δραπέτες της Σκακιέρας» (εκδόσεις Καλέντη)

Σάββατο 30 Νοέμβρη στις 12.30
Η υπεύθυνη της καλλιτεχνικής και παιδαγωγικής ομάδας Μαγικό Κοχύλι, Μαριλένα Καββαδά παρουσιάζει μια διαδραστική, γεμάτη εκπλήξεις, αφήγηση του «Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας» (εκδόσεις Καλέντη)

Σάββατο 7 Δεκέμβρη στις 12.30
Ο Χρήστος Θηβαίος μας απαντά στο τεράστιο ερώτημα που μας ταλανίζει τα τελευταία χρόνια: «Ποιος έκανε πιπί στον Μισισιπή;» (Εκδόσεις Καλέντη)

Τετάρτη 11 Δεκέμβρη στις 18.00
Η Λίζα Ηλιού, ζωγράφος, γλύπτρια και εικονογράφος δημιουργεί ένα ξωτικό για το «Ένα ελατάκι για τον Τάκη» (Εκδόσεις Μεταίχμιο)

Σάββατο 14 Δεκέμβρη στις 13.00
Ο Διονύσης Σαββόπουλος εκτελεί ένα ταξίδι στο διάστημα για να παρακολουθήσει μαθήματα στο σχολείο ενός μακρινού πλανήτη μαζί με το παιχνιδιάρικο Γκουντούν. «Το Γκουντούν πάει σχολείο» από τη σειρά «Η χαρά και το Γκουντούν» (Εκδόσεις Πατάκη)

Τετάρτη 18 Δεκέμβρη στις 18.00
Η μάγισσα Φρικαντέλα μισεί τα κάλαντα αλλά δεν ξέρει πως θα την αντιμετωπίσει ο Κωνσταντίνος Τζούμας. Θα τα καταφέρει; Κωνσταντίνος Τζούμας και «Φρικαντέλα – Η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα» (Εκδόσεις Καλέντη)

Μην ξεχάσετε να κάνετε κράτηση για την παρουσία σας στο τηλέφωνο κρατήσεων 210 7487657

Μουσείο Γουναρόπουλου, Γουναρόπουλου 6, Άνω  Ιλίσια