Ένα πάρτι για μεγάλα μούτρα

Ένα πάρτι για μεγάλα μούτρα

Αν θέλετε να γίνετε μια μεγάλη παρέα με ηθοποιούς σαν τον Φάνη Μουρατίδη, μην χάσετε «Τα Μούτρα».

Για λίγες μόνο παραστάσεις στις οποίες δεν θα κάνουμε καθόλου μούτρα, η κωμωδία του John Godber «Τα Μούτρα».

Μια φοβερή κωμωδία που συνδυάζει την εξαιρετική μετάφραση του Βασίλη Ρίσβα και της Δήμητρας Σακαλή με την σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη και τις εκρηκτικές ερμηνείες των τεσσάρων πρωταγωνιστών. Όλα συνθέτουν μια παράσταση συναρπαστική. Το χιούμορ, ο ρυθμός και η μουσική ρέουν σε αφθονία.

Τα μεγάλα μούτρα είναι οι Φάνης Μουρατίδης, Σωκράτης Πατσίκας, Δημήτρης Μακαλιάς και Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος. Είναι ατίθασοι, είναι τσαμπουκαλεμένοι, είναι μεθυσμένοι (το αλκοόλ φτιάχνει ένα εκρηκτικό μείγμα με τηn τεστοστερόνη), είναι έτοιμοι για όλα.

Διαβάστε ακόμη: «O ερωτικός Καβάφης» στη Στέγη

Τα κορίτσια γύρω τους άλλον γουστάρουν, άλλος τις θέλει, και με άλλον είναι… Βάλτε και μια δόση από κάθε πιθανό είδος της ανθρώπινης ράτσας… Εδώ είναι ο ώριμος εραστής με το πούρο και το Armani που φιλοδοξεί να χτυπήσει καμιά γυναίκα, εδώ είναι και ο πιτσιρικάς που ψάχνει, ψάχνεται ενώ στο μεταξύ.. τον ψάχνουν οι δικοί του. Εδώ έχουμε και την άπειρη φοιτήτρια που βγήκε με το ζόρι για να διασκεδάσει με τις φίλες της. Εδώ και η 50άρα με το αχόρταγο βλέμμα.

Μια παράσταση που περισσότερο μοιάζει με face control στην καθημερινότητά μας παρά με απλό έργο. Περισσότερο είναι σαν ένα μεθυσμένο μεταμεσονύκτιο τσίρκο παρά με μια έξοδο σε θέατρο.

Στα πρόσωπα των πρωταγωνιστών θα αναγνωρίσουμε όσους έχουμε αγαπήσει αλλά κι εκείνους που έχουμε μισήσει. Θα αναγνωρίσουμε και τον εαυτό μας και τον γείτονά μας.

Το έργο «Τα Μούτρα» παίζεται στο Θέατρο Χώρα, Αμοργού 20 στην Κυψέλη κάθε Τετάρτη στις 20.00 και κάθε Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 21.15. Τα εισιτήρια κυμαίνονται στα 13-18 ευρώ ενώ γίνονται ειδικές τιμές για συλλόγους.