Ένα πορτοκαλί διαμάντι αξίας 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα πορτοκαλί διαμάντι αξίας 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων

Δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s ο μεγαλύτερος πολύτιμος λίθος του είδους του.

Ένα πορτοκαλί διαμάντι 14,82 καρατίων, το μεγαλύτερο του είδους του, δημοπρατήθηκε από τον οίκο Christie’s στην τιμή ρεκόρ των 35,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η τιμή του ήταν 31,5 εκατομμύρια χωρίς τους φόρους και τα τέλη και συνολικά 35,54 εκατομμύρια δολάρια συμπεριλαμβανομένων των προμηθειών. «Πουλήθηκε έναντι ποσού 29 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (31,5 εκατομμύρια δολάρια)», δήλωσε ο διοργανωτής της δημοπρασίας, η οποία διεξήχθη ενώπιον 200 ατόμων σε πολυτελές ξενοδοχείο της Γενεύης.

Ο αγοραστής, είναι ένας άντρας ο οποίος αμέσως μετά την πώληση, εγκατέλειψε το χώρο της δημοπρασίας υπό τα χειροκροτήματα του κοινού. Ο οίκος Christie’s δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για την ταυτότητά του. Ούτε το όνομα του προμηθευτή έχει αποκαλυφθεί, αλλά έγινε γνωστό ότι ο πολύτιμος λίθος βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

Διαβάστε ακόμη: Το πιο ακριβό έργο τέχνης που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία

Σύμφωνα με τον Ντέιβιντ Ουόρεν, επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου Christie’s «τα έγχρωμα διαμάντια είναι πολύ πιο σπάνια από ότι τα λευκά, ειδικά όταν πρόκειται για μπλε, ροζ ή πορτοκαλί διαμάντια». Από τα έγχρωμα διαμάντια, τα πορτοκαλί είναι τα πλέον σπάνια. Το 1990 , ένα πορτοκαλί-κίτρινο διαμάντι, Graff Orange 4,77 καρατίων πωλήθηκε έναντι 3,92 εκατομμυρίων δολαρίων.

Την Τετάρτη το βράδυ, ο αντίπαλος οίκος δημοπρασιών Sotheby’s θα προσφέρει σε δημοπρασία το μεγαλύτερο ροζ διαμάντι στον κόσμο, με την αναμενόμενη τιμή να είναι στα 48,7 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ