Ένα σπίτι μυθικής αξίας

Ένα σπίτι μυθικής αξίας

Το ακριβότερο σπίτι στο κόσμο βρίσκεται στην Ινδία και η αξία του ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.   

Η Ινδία χώρα γεωργική και βιομηχανική, θεωρείται σήμερα μια από τις ανερχόμενες υπερδυνάμεις. Με χρυσά γράμματα στη λίστα των πιο πλούσιων ανθρώπων της Ινδίας είναι γραμμένο εκείνο του Mukesh Ambani, πρόεδρος της Reliance Industries, με αμύθητη περιουσία και ένα πλήθος ακινήτων.

Ένα, όμως, από τα «παιδιά» του ξεχωρίζει. Πρόκειται για ένα κτίσμα 27 ορόφων στη καρδιά της Βομβάης και το όνομα αυτού… Antilia.

Το Antilia έχει έκταση 36.000 τετραγωνικά μέτρα και το όνομα του παραπέμπει στο μυθικό νησί του Ατλαντικού – γνωστό και ως το «Νησί των 7 πόλεων».

Ο ιδιοκτήτης του έχει ξοδέψει περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή του – όσα δηλαδή ξοδεύτηκαν για το 7 World Trade Center, τον πύργο των 52 ορόφων, που βρίσκεται στο Μανχάταν με 519.000 τετραγωνικά μέτρα χώρο γραφείων.

Ο ουρανοξύστης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, υπόγειο πάρκνγκ έξι επιπέδων, τρεις ειδικές θέσεις για ελικόπτερα. Ένα κτήριο για το οποίο θα χρειαστούν περισσότερα από 500 άτομα για τη συντήρηση του.

Ένδειξη ισχύος ή μια αγορά ακινήτου ανάλογη των οικονομικών του ικανοτήτων; Όπως και να ‘χει «Ο τίτλος του πιο εξωφρενικά ακριβού ακινήτου στον κόσμο, εξακολουθεί να ανήκει στην Antilia Mukesh Ambani στη Βομβάη», έγραψε το Forbes.

1/4

Διαβάστε ακόμα:

Τιμή «ρεκόρ» για διαμέρισμα του Λονδίνου

Μπήκαμε στο πιο ακριβό σπίτι του Μαϊάμι

Δείτε το ακριβότερο εστιατόριο του κόσμου