Ένα βήμα πιο κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας η Apple

Ένα βήμα πιο κοντά στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας η Apple

Ο γίγαντας της τεχνολογίας έχει ήδη παρουσιάσει τα σχέδιά του και ζητά χρηματοοικονομικά κίνητρα.

Η Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση της Ινδίας σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης γραμμής παραγωγής της εταιρείας στη συγκεκριμένη χώρα.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει η Wall Street Journal σε χθεσινό άρθρο της.

Η αμερικανική εταιρεία προσπαθεί με κάθε τρόπο να διεισδύσει περαιτέρω στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά κινητής τηλεφωνίας βάσει αριθμού χρηστών στον κόσμο.

Και ο Ινδός Πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προσπαθεί εξίσου να τονώσει την εγχώρια παραγωγή προϊόντων τεχνολογίας μέσω της πρωτοβουλίας ‘Make in India’.

Όμως, τον περασμένο Ιούνιο, η κυβέρνησή του θέσπισε την τριετή απαλλαγή των ξένων εταιρειών λιανικής πώλησης από την απαίτηση να παράγουν τοπικά το 30% των προϊόντων που πωλούν στα καταστήματά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Apple σε επιστολή της προς την ινδική κυβέρνηση τον Νοέμβριο παρουσίασε τα επενδυτικά της σχέδια και ζήτησε χρηματοοικονομικά κίνητρα.

Εκπρόσωποι της ινδικής κυβέρνησης αρνήθηκαν να προβούν σε κάποιο σχόλιο, ενώ το ίδιο συνέβη με εκπρόσωπο της Apple στην Ινδία.

Η τοπική παραγωγή θα βοηθήσει την Apple να ανοίξει καταστήματα λιανικής πώλησης στη χώρα, όπου οι πωλήσεις iPhone είναι μόλις το 2% του συνόλου των πωλήσεων smartphone σε όλη την Ινδία.

H ταϊβανέζικη Hon Hai Precision Industry, η οποία κατασκευάζει συσκευές Apple όπως iPhone και iPad, διαθέτει ήδη μια μονάδα παραγωγής στη νότια Ινδία.