Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Alpha Bank στο XA

Έναρξη διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών της Alpha Bank στο XA

Τη σημασία της επιτυχημένης αύξησης μετοχικού κεφαλαίου τόνισε ο πρόεδρος της τράπεζας Γιάννης Κωστόπουλος.

Ξεκίνησε σήμερα η διαπραγμάτευση των 1.846.153.846 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Alpha Bank, οι οποίες προέκυψαν από ιδιωτική τοποθέτηση σε ειδικούς επενδυτές.

Με την ευκαιρία της εισαγωγής των νέων μετοχών, πραγματοποιήθηκε πανηγυρική εκδήλωση, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο πρόεδρος της Alpha Bank, Γιάννης Κωστόπουλος, κήρυξε την έναρξη της διαπραγμάτευσης, σηματοδοτώντας έτσι την ιδιαίτερη σημασία τόσο της επιτυχημένης Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου όσο και της δυνατότητας άντλησης κεφαλαίων από τις κεφαλαιαγορές.

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Alpha Bank συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε με την έκδοση 1.846.153.846 νέων ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ, τιμής διαθέσεως 0,65 ευρώ.

Ο κ. Κωστόπουλος, αφού κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, τόνισε τη διαχρονική στήριξη του θεσμού του Χρηματιστηρίου από την τράπεζα και αναφέρθηκε στις πάντα επιτυχημένες ΑΜΚ που έχει πραγματοποιήσει η Alpha Bank με τη στήριξη της ευρείας μετοχικής βάσεως που διαθέτει, και οι οποίες «έχουν συντελέσει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της Τραπέζης, αλλά και της ελληνικής οικονομίας».

Ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΕΧΑΕ, Σωκράτης Λαζαρίδης, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την εισαγωγή των νέων μετοχών είπε μεταξύ άλλων: «Ολοκληρώνεται σήμερα με την εισαγωγή των νέων μετοχών της Alpha άλλη μια μεγάλη επιτυχία τόσο για την τράπεζα όσο και για τον θεσμό του Χρηματιστηρίου. Η επιτυχία αυτή έρχεται να αποδείξει για ακόμη μια φορά το μεγάλο ενδιαφέρον που υπάρχει από τη διεθνή επενδυτική κοινότητα για τις ελληνικές επιχειρήσεις, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει τον ρόλο του Χρηματιστηρίου στην άντληση κεφαλαίων, τη στήριξη της χρηματοδότησης των εταιριών και εν τέλει την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Δεν μπορώ να μην σημειώσω επίσης, ότι ο μηχανισμός της Κεφαλαιαγοράς, επέδειξε ευελιξία και ταχύτητα, με την έστω μικρή συμβολή του, στο μεγάλο αυτό και πρωτότυπο εγχείρημα σε ότι αφορά τη διάρθρωση και τις διαδικασίες του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη: Alpha Bank: Εγκρίθηκε η άντληση κεφαλαίων 1,2 δισ. ευρώ