Ένας Ινδός στο τιμόνι της Coca Cola στην Αθήνα

Ένας Ινδός στο τιμόνι της Coca Cola στην Αθήνα

Ο Vikas Chawla αναλαμβάνει υπεύθυνος Νοτιοανατολικής Ευρώπης από 1η Σεπτεμβρίου.

Μια από τις αγαπημένες συνήθειες της Coca Cola είναι να «ανακατεύει» ανά τακτά διαστήματα την τράπουλα σε επίπεδο διευθυντών σε όλο τον κόσμο. Κάπως έτσι η 1η Σεπτεμβρίου φέρνει στα γραφεία της Αθήνας τον Vikas Chawla. Τον Ινδό μάνατζερ που για δεκαέξι συνεχόμενα χρόνια έχει φέρει τα πάνω-κάτω στην αμφίρροπη αγορά της Ινδίας, με αποτέλεσμα η Coca Cola να ανοίξει περαιτέρω την ψαλίδα από την Pepsi.

O κ. Chawla θα είναι υπεύθυνος για δώδεκα χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και συγκεκριμένα για Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Σερβία, Κροατία, Αλβανία, Μολδαβία, Μάλτα, Βοσνία, Μαυροβούνιο και Κόσοβο. Σύμφωνα με τον ινδικό Τύπο, μπορεί οι δώδεκα αυτές χώρες να καλύπτουν μόνο το 1% των συνολικών πωλήσεων της Coca Cola παγκοσμίως, όμως πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη φορά που ένας μάνατζερ από την Ινδία αναλαμβάνει μία τόσο καίρια θέση στην Ευρώπη.

Η συνεργασία του Vikas Chawla με την Coca Cola ξεκίνησε το 1997, όταν για δύο χρόνια ανέλαβε τις διαπραγματεύσεις για την απόκτηση τοπικών εμφιαλωτών στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης του δικτύου της στην Ινδία. Στη συνέχεια και για τρία χρόνια ήταν Γενικός Διευθυντής στο βόρειο τμήμα της χώρας και για τις Μαλδίβες. Η τετραετία 2002-2006 τον βρίσκει σε ειδική αποστολή στη Σρι Λάνκα. Ο στόχος που επετεύχθη ήταν να μετατραπούν οι εκεί ζημιογόνες δραστηριότητες σε κερδοφόρες. Τα τελευταία επτά χρόνια κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου της Coca Cola India με σημαντικές επιχειρησιακές και στρατηγικές αρμοδιότητες, μεταξύ των οποίων και την ευθύνη για δεκατέσσερις εταιρείες εμφιάλωσης σε όλη την Ινδία.