Ένας μικρός παράδεισος στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Ένας μικρός παράδεισος στο κέντρο της Νέας Υόρκης

Ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης Μπάρι Ντίλερ θέλει να χτίσει ένα πάρκο προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Μπάρι Ντίλερ, μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης και πρώην επικεφαλής της Fox και της Paramount Pictures, έχει φιλόδοξα σχέδια για να προσθέσει μια λωρίδα παραδείσου στην Πόλη της Νέας Υόρκης.

Ο Ντίλερ, ο οποίος είναι πλέον πρόεδρος της εταιρείας μέσων ενημέρωσης InterActiveCorp και της ταξιδιωτικής εταιρείας Expedia, θέλει να κατασκευάσει ένα πάρκο πάνω στον ποταμό Χάτσον. Το πάρκο, με το όνομα Pier 55, είναι προϋπολογισμού 170 εκατομμυρίων δολαρίων, και θα συνδέεται με την ακτή μέσω γέφυρας.

130 εκατομμύρια δολάρια θα δοθούν ως δωρεά από το ίδρυμα που ο Ντίλερ έχει μαζί με τη γυναίκα του, Νταϊάν φον Φούρστενμπεργκ. Τα υπόλοιπα λεφτά θα προκύψουν από χρηματοδότηση της πόλης, της πολιτείας, και του Hudson River Park Trust.

Τα σχέδια προβλέπουν την κατασκευή του πάρκου πάνω σε μια πλατφόρμα που θα στηρίζεται σε 300 τσιμεντένιους πυλώνες. Προτού ξεκινήσει το έργο, βεβαίως, απαιτούνται άδειες από το μηχανικό του αμερικανικού στρατού και το τμήμα περιβαλλοντικής προστασίας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Η κατασκευή αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2016.

«Πάντα λάτρευα τους δημόσιους χώρους», δήλωσε ο Ντίλερ στους New York Times. «Και είναι δική μου η ευθύνη που αυτό το σχέδιο κατέληξε να είναι τόσο φιλόδοξο. Θα έχουμε αποτύχει αν όλο αυτό δεν δίνει την αίσθηση ενός πάρκου και ενός χώρου καλλιτεχνικών εκδηλώσεων».

Η πρόβλεψη είναι για τη δημιουργία τριών χώρων παραστάσεων μέσα στο πάρκο.

Το σχέδιο χαίρει της αποδοχής τόσο του κυβερνήτη της Πολιτείας Άντριου Κουόμο όσο και του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάσιο, ο οποίος δήλωσε: «Η μετατροπή αυτής της προβλήτας σε έναν παλλόμενο χώρο τεχνών και κοινωνικών εκδηλώσεων θα φέρει νέα ενέργεια και νέους επισκέπτες στην προκυμαία».