Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από τη νέα επίθεση στο Παρίσι – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από τη νέα επίθεση στο Παρίσι – Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη
epa05851799 Police officers stand guard outside the International Monetary Fund (IMF) heqdquarters in Paris, France, 16 March 2017. An employee of the IMF has been injured in the face after an explosion while opening a letter. EPA/IAN LANGSDON Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος μετά την επίθεση στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Ο άνδρας που σκότωσε έναν περαστικό και τραυμάτισε τέσσερις ακόμη χθες το βράδυ στο κέντρο του Παρισιού φώναξε “Ο Θεός είναι μεγάλος”, (Allah Akbar) εξαπολύοντας την επίθεση, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Φρανσουά Μολίνς.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης σύμφωνα με το προπαγανδιστικό όργανο της τζιχαντιστικής οργάνωσης, πρακτορείο Amaq.

Η επίθεση διαπράχθηκε στο 2ο διαμέρισμα, κοντά στην Όπερα, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας, σε μια πολυσύχναστη συνοικία με μπαρ, εστιατόρια και θέατρα.

Ο άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι εναντίον 5 ανθρώπων, ο ένας εκ των οποίων έχασε τη ζωή του, κοντά στην οδό Saint-Augustin, σύμφωνα με το αρχηγείο της αστυνομίας. Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν: δύο από τους τραυματίες φέρουν πολύ σοβαρά τραύματα. T

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε το Σάββατο το βράδυ ότι η Γαλλία πληρώνει “για ακόμη μια φορά το τίμημα του αίματος”, διαβεβαιώνοντας ότι “δεν θα υποχωρήσουμε ούτε σπιθαμή μπροστά στους εχθρούς της ελευθερίας”.

Στο Twitter, ο υπουργός Εσωτερικών χαιρέτισε “τη ψυχραιμία και ετοιμότητα των δυνάμεων της αστυνομίας που εξουδετέρωσαν τον δράστη”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP