«Ένας σωρός νεκρών ρομπότ» – Το «νεκροταφείο» των Tesla στο Σικάγο

«Ένας σωρός νεκρών ρομπότ» – Το «νεκροταφείο» των Tesla στο Σικάγο
Photo: AFP
Ο κρύος καιρός μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν σωστά.

Το ισχυρότατο κρύο που πλήττει τις τελευταίες μέρες τις ΗΠΑ και ειδικότερα την ευρύτερη περιοχή του Σικάγο έχει δημιουργήσει εικόνες με «νεκρά» Tesla και ιδιοκτήτες των οχημάτων που περιμένουν να φορτίσουν τα οχήματα τους στους σταθμούς φόρτισης.

«Τίποτα. Δεν υπάρχει ενέργεια. Ακόμα στο μηδέν τοις εκατό», δήλωσε στο Fox του Σικάρο ο Τάιλερ Μπαρντ, ο οποίος προσπαθούσε να φορτίσει το Tesla του σε έναν σταθμό υπερφόρτισης Tesla στο Όουκ Μπρουκ του Ιλινόις.

Ο Μπαρντ και αρκετοί άλλοι ιδιοκτήτες Tesla προσπαθούσαν να φορτίσουν τα αυτοκίνητά τους εν μέσω μεγάλων ουρών και εγκαταλελειμμένων αυτοκινήτων σε άλλους σταθμούς φόρτισης της εταιρείας του Έλον Μασκ στην περιοχή του Σικάγο

«Αυτό είναι τρελό. Είναι μια καταστροφή. Σοβαρά» ανέφερε η Τσάλις Μισέλ, προσθέτοντας πως το αυτοκίνητό της και πήρε μεταφορικό μέσο από έναν φίλο της, αφού το δικό της δεν φορτιζόταν.

«Έχουμε ένα μάτσο νεκρά ρομπότ εδώ έξω» ανέφερε ένας άνδρας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Ο Κέβιν Σάμρακ δήλωσε στο Fox ότι προσγειώθηκε το βράδυ της Κυριακής στο διεθνές αεροδρόμιο O’Hare του Σικάγο και βρήκε το Tesla του «νεκρό» και ανήμπορο να ξεκινήσει.

Ο Μαρκ Μπίλεκ της Ένωσης Εμπορίου Αυτοκινήτων του Σικάγο είπε πως ο κρύος καιρός μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα των ηλεκτρικών οχημάτων να φορτίζουν σωστά.

«Δεν είναι plug and go. Πρέπει να προετοιμάσετε τη μπαταρία, που σημαίνει ότι πρέπει να φέρετε τη μπαταρία στη βέλτιστη θερμοκρασία για να δεχτεί μια γρήγορη φόρτιση» ανέφερε ο Μπίλεκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: