Ένας στους δύο Έλληνες προσπαθεί συνεχώς να χάσει βάρος – Οι συνήθειες σε φαγητό και αλκοόλ

Ένας στους δύο Έλληνες προσπαθεί συνεχώς να χάσει βάρος – Οι συνήθειες σε φαγητό και αλκοόλ
Με αυξημένα μέτρα προστασίας έναντι του covid 19 άνοιξαν σήμερα μετά από 8 μήνες διακοπής της λειτουργίας τους τα γυμναστήρια όλης της χώρας, Δευτέρα 31 Μαΐου 2021. Συγκεκριμένα όλα τα μέλη του γυμναστηρίου (εργαζόμενοι και αθλούμενοι) υποχρεούνται σε εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο είτε με self-test για όσους είναι δικαιούχοι self-testing ή με rapid test για τους υπολοίπους. Το αποτέλεσμα είτε του self-test είτε του rapid test επιδεικνύεται στο προσωπικό υποδοχής και ισχύει μόνο για την τρέχουσα εβδομάδα κάθε φορά. Ακόμη, κατά την προσέλευσή τους οι αθλούμενοι υπογράφουν στον «Κατάλογο Εισερχομένων Εξερχομένων στην Αθλητική εγκατάσταση», όπου δηλώνουν ότι δεν έχουν συμπτώματα, καθώς και την ημερομηνία διενέργειας του τεστ. Ακόμη οι εργαζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να φορούν διπλή μάσκα ή εναλλακτικά μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2/N95) σε όλη τη διάρκεια της εργασίας τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι για να είναι κανείς όμορφος πρέπει να είναι λεπτός.

Ενδιαφέροντα δεδομένα για τις συνήθειες των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την προσπάθεια για απώλεια βάρους, τις διατροφικές συνήθειες, τις αγορές τρόφιμων και τη σχέση μας με το αλκοόλ περιλαμβάνει η νέα έκδοση της έρευνας YouGov Profiles που προσφέρεται στη χώρα μας από την Focus Bari.

Αναλυτικά η έρευνα είναι διαθέσιμη εδώ.

Ορισμένα από τα βασικά συμπεράσματα είναι τα εξής:

  • Ένας στους δύο Έλληνες συστηματικά προσπαθεί να χάσει βάρος, αξιόλογες αναλογίες ομολογούν «συναισθηματικό φαγητό» και ένας στους τέσσερις πιστεύει ότι για να είναι κανείς όμορφος πρέπει να είναι λεπτός.
  • Ενώ θεωρητικά γνωρίζουν ποια είναι η υγιεινή διατροφή, συχνά υποκύπτουν σε πειρασμούς που τους προσφέρουν απόλαυση, ενώ γνωρίζουν πως δεν τους κάνουν καλό.
  • Η διαφήμιση και τα ΜΜΕ επηρεάζουν το κοινό σχετικά με τα ιδανικά σωματικά πρότυπα γι’ αυτό και οι καταναλωτές προτιμούν να βλέπουν «αληθινούς ανθρώπους» στις διαφημίσεις, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι…
  • Το 28% των νέων συγκρίνει τον εαυτό του με τους Fitness Influencers στα social media.
  • H ανάγκη για οικονομία οδηγεί τους Έλληνες καταναλωτές σε έξυπνες αγορές, προσφορές και εκπτώσεις και στα τρόφιμα / είδη μπακαλικής, «σφίγγοντας» τον προϋπολογισμό τους και μένοντας αυστηρά στη λίστα για τα ψώνια όταν πηγαίνουν στο σουπερμάρκετ.
  • Όσον αφορά στο αλκοόλ, οι Έλληνες προτιμούν το κρασί και τη μπύρα περισσότερο από τα οινοπνευματώδη ποτά, πίνουν συνήθως όταν βγαίνουν έξω και δύο στους τρεις δηλώνουν ότι δεν τους χρειάζεται να πιούν για να έρθουν στο κέφι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: