Ενδεχόμενο ευρωπαϊκό «μπλόκο» στην εξαγορά της iRobot από την Amazon ύψους 1,4 δισ. δολαρίων

Ενδεχόμενο ευρωπαϊκό «μπλόκο» στην εξαγορά της iRobot από την Amazon ύψους 1,4 δισ. δολαρίων
The Amazon delivery sign is seen on the exterior of the Amazon warehouse in Palmdale, California, on July 25, 2023. When they unionized, Amazon tried to get rid of them. In California, more than 80 delivery drivers are currently rebelling against the e-commerce giant, with a strike that could have major implications for the way it operates in the United States. For the past month, workers have been marching every morning in front of the warehouse in Palmdale, north of Los Angeles, to slow down the vans carrying the company's packages. (Photo by Robyn Beck / AFP) Photo: AFP
«Πόλεμος» στην αγορά ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών.

Η εξαγορά της Amazon ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων της iRobot, θα μπλοκαριστεί από τις αντιμονοπωλιακές ρυθμιστικές αρχές της ΕΕ, δήλωσαν την Παρασκευή τρεις άνθρωποι που έχουν γνώση του θέματος, καθώς οι αρχές επιβολής του νόμου ενισχύουν τον έλεγχο των συμφωνιών Big Tech.

Σύμφωνα με το Reuters, o αμερικανικός γίγαντας του διαδικτυακού λιανεμπορίου αψήφησε την προειδοποίηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι η συμφωνία θα μπορούσε να περιορίσει τον ανταγωνισμό στην αγορά ρομποτικών ηλεκτρικών σκουπών, αρνούμενος να προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση τέτοιων ανησυχιών την περασμένη εβδομάδα.

Οι κύριες ανησυχίες της ρυθμιστικής αρχής ήταν ότι η Amazon μπορεί να εμποδίσει τους ανταγωνιστές της iRobot στην ηλεκτρονική της αγορά, ιδίως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισπανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώ αυτά θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν από τους πρόσφατα επιβληθέντες κανόνες τεχνολογίας της ΕΕ, γνωστούς ως Digital Markets Act, η Επιτροπή θεωρεί ότι η χρονοβόρα διαδικασία επιβολής και το γεγονός ότι η νέα νομοθεσία δεν έχει αμφισβητηθεί στο δικαστήριο σημαίνει ότι είναι καλύτερο να μπλοκαριστεί η συμφωνία τώρα, δήλωσε ένας από τους ανθρώπους.

Ένα βέτο θα ανέβαζε τον πήχη για μελλοντικές εξαγορές της Amazon για τους διαδικτυακούς αντιπάλους με τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ, οι οποίες πιθανότατα θα απαιτήσουν σημαντικά διορθωτικά μέτρα σε αντάλλαγμα για το πράσινο φως τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: