Εγγύηση για τη χρηματοδότηση της θυγατρικής της στη Ρουμανία από την Folli-Follie Group

Εγγύηση για τη χρηματοδότηση της θυγατρικής της στη Ρουμανία από την Folli-Follie Group

Σύμφωνα με τη γενική συνέλευση της εταιρείας η χρηματοδότηση προς την FF Group Romania μπορεί να αγγίζει μέχρι και τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Την παροχή εγγυήσεως για τη χρηματοδότηση της θυγατρικής της εταιρείας στη Ρουμανία (FF Group Romania) μέχρι του ποσού των 5.500.000 ευρώ ενέκρινε, μεταξύ άλλων, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας Folli-Follie Group.

Η έκτακτη ΓΣ ενέκρινε, επίσης, την παροχή εγγυήσεων και ταμειακών διευκολύνσεων σε θυγατρικές του ομίλου κατά την παρ. 5 του άρθρου 42ε του Ν.2190/1920, που ενδέχεται να απαιτηθούν στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης και της συμμετοχής σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που ενδέχεται να πραγματοποιήσουν οι εν λόγω θυγατρικές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΣ αποφάσισε την υπαγωγή στην αυτοτελή φορολόγηση με τον ευνοϊκό συντελεστή 19%, αφορολόγητων αποθεματικών της εταιρείας, ύψους 8.308.448,22 ευρώ, με διανομή του εν λόγω ποσού στους μετόχους (0,125 ευρώ ανά μετοχή), χωρίς περαιτέρω φορολογική υποχρέωση των μετόχων.

Περαιτέρω, η γενική συνέλευση εξουσιοδότησε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, όπως σε εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης, προσδιορίσει την ημέρα προσδιορισμού δικαιούχων της διανομής (RecordDate), την ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος αυτού, καθώς και την ημερομηνία έναρξης καταβολής του.

Η ΓΣ ενέκρινε την τροποποίηση του άρθρου 13 του καταστατικού της εταιρείας, ώστε να προστεθούν στις αρμοδιότητες του διευθύνοντος συμβούλου και η εκπροσώπηση της εταιρείας ενώπιον ποινικών δικαστηρίων.