Εγγυήσεις από την Αθήνα ζητούν οι θεσμοί για να επιστρέψουν

Εγγυήσεις από την Αθήνα ζητούν οι θεσμοί για να επιστρέψουν

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι χωρίς το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων δεν μπορεί να υπάρξει συνολική συμφωνία.

Διαβεβαιώσεις από την Αθήνα ως το Eurogroup της 20ης Μαρτίου σχετικά με τα θέματα της διαπραγμάτευσης που παραμένουν ανοιχτά ζητούν οι θεσμοί, όπως δήλωσε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος από τις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επερχόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να ανάψει το πράσινο φως για το ταξίδι των τεχνικών κλιμακίων πίσω στην Αθήνα εφόσον διαφανεί ότι υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσουν τα θέματα που εκκρεμούν.

Ο ίδιος αξιωματούχος είπε ότι δεν υπάρχει πρόοδος στα δημοσιονομικά μέτρα για τη διασφάλιση του πλεόνασματος 3,5% του ΑΕΠ μετά το 2018, τα εργασιακά, την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, και τις ιδιωτικοποιήσεις.

Σύμφωνα με τον Ευρωπαίο αξιωματούχο, για να επιστρέψουν στην Αθήνα άμεσα οι επικεφαλής των θεσμών θα πρέπει η κυβέρνηση να δώσει εγγυήσεις στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα. Μόνο υπό αυτήν προϋπόθεση θα αποφασιζόταν η επιστροφή τους την επόμενη εβδομάδα.

Όπως, μάλιστα, τόνισε, χωρίς το κλείσιμο των εργασιακών, το οποίο αποτελεί πολύ σημαντικό ζήτημα για την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, συνολική συμφωνία δεν μπορεί να υπάρξει.

Διαβάστε ακόμη: Τσακαλώτος: Συνολική συμφωνία ως τις 7 Απριλίου