Ενισχύει το προσωπικό της η Ελληνικός Χρυσός

Ενισχύει το προσωπικό της η Ελληνικός Χρυσός
Ενισχύει το προσωπικό της η Ελληνικός Χρυσός, θυγατρική της Eldorado Gold στην Ελλάδα, ενώ στα σχέδια της διοίκησης της μητρικής εταιρείας περιλαμβάνεται η αύξηση του προϋπολογισμού επενδύσεων προς την ελληνική θυγατρική, γεγονός που επιβεβαιώνει τις επενδυτικές προσδοκίες που υπάρχουν.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική», πριν από λίγες ημέρες έγιναν 15 προσλήψεις και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ενταχθούν στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας επιπλέον 25 άτομα. Πρόσφατα μάλιστα ξεκίνησε και μια νέα εργολαβία της εταιρείας με την ανάθεση του έργου σε εξωτερικό συνεργάτη.

Συνολικά και παρά το πάγωμα των δραστηριοτήτων της στις Σκουριές αλλά και των δυσκολιών που επιφέρουν οι υπόλοιπες εκκρεμότητες που αφορoύν τη δραστηριότητά της συνολικά, η Ελληνικός Χρυσός απασχολεί 1.600 άτομα (συμπεριλαμβανομένων και των εργολαβιών).

Στο μεταξύ, όπως τονίζεται, στα σχέδια της διοίκησης της μητρικής εταιρείας περιλαμβάνεται η αύξηση του προϋπολογισμού επενδύσεων προς την Ελληνικός Χρυσός στο πλαίσιο και της προσπάθειας που ξεκίνησε από την πλευρά της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκη, να δρομολογηθεί η επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν στο επιχειρηματικό σχέδιο εξορύξεων της Ελληνικός Χρυσός μέσω μιας μικτής επιτροπής από ειδικούς του ΥΠΕΝ και της εταιρείας, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα συζητήσουν όλα τα εκκρεμή θέματα, περιβαλλοντικά, οικονομικά και αναπτυξιακά.

Να σημειωθεί ότι σε διεθνές φόρουμ για τον ορυκτό πλούτο που πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες μέρες, ο Γενικός Διευθυντής της Eldorado Gold, Χρήστος Μπαλάσκας, είχε τονίσει χαρακτηριστικά πως «ο σχεδιασμός μας δεν μπορεί να αλλάζει όποτε αλλάζει η κυβέρνηση. Χρειαζόμαστε σταθερό περιβάλλον για να σχεδιάσουμε επενδύσεις για τα επόμενα 30 χρόνια».

Τόνισε ότι η εταιρεία προγραμματίζει, εφόσον το θεσμικό πλαίσιο της το επιτρέψει, επενδύσεις ύψους 1,5 δισ. ευρώ και εξήγησε ότι υπάρχει μια σειρά αδειών που επείγουν καθώς από αυτές εξαρτάται η χρήση σημαντικού εξοπλισμού της εταιρείας που σήμερα παραμένει ανενεργός.

Το σημαντικότερο είναι, σημείωσε, «να διευκρινίσει η Πολιτεία το πλαίσιο στο οποίο θα ήθελε να πραγματοποιηθούν οι σοβαρές και μακροχρόνιες επενδύσεις μας».

Αναφέρθηκε στα εμπόδια και στις καθυστερήσεις που έχει αντιμετωπίσει η Eldorado στην Ελλάδα  σημειώνοντας ότι «η πολιτική ηγεσία πρέπει να οδηγεί και να μην οδηγείται από θορυβώδεις ομάδες οι οποίες  εμποδίζουν τις επενδύσεις στην Κασσάνδρα».