Ενισχυμένα όλα τα μεγέθη της ΕΥΑΘ

Ενισχυμένα όλα τα μεγέθη της ΕΥΑΘ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με κέρδη προ φόρων άνω των 20 εκατ. και αύξηση σε όλα τα βασικά μεγέθη έκλεισε το έτος η Εταιρεία Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης.

Ξεπέρασαν τα 20 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά σχεδόν 15%, τα κέρδη προ φόρων της Εταιρείας ‘Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ) στη χρήση 2014, με τον τζίρο της να ανέρχεται στα 73,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 1,9% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση, η οποία οφείλεται σε αύξηση των πωλήσεων ύδατος και αντιστοίχως των τελών αποχέτευσης.

Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 26,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 1,73%. Τα δε προ φόρων κέρδη έφτασαν τα 20,3 εκατ. ευρώ έναντι 17,7 εκατ. ευρώ το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση 14,9%. Τα μετά φόρων διαμορφώθηκαν σε 13,4 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 2,35%.

«Η ΕΥΑΘ για άλλη μια χρονιά παρουσιάζει αύξηση σε όλα τα κρίσιμα οικονομικά της μεγέθη, με υψηλή κερδοφορία και ρευστότητα άνω των 50 εκατ. για το 2014. Ακολουθήσαμε συγκεκριμένο πλαίσιο αρχών, με μείωση των εξόδων διοίκησης, αυξημένη πρόβλεψη επισφαλειών λόγω αδυναμίας των ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων να αντεπεξέλθουν και συγκεκριμένο ενεργειακό – επενδυτικό πλάνο, προσανατολισμένοι πάντα στη λογική του πελατοκεντρισμού, που οφείλει να διακρίνει κάθε σύγχρονη επιχείρηση κοινής ωφέλειας όπως η ΕΥΑΘ», επισημαίνει ο Νίκος Παπαδάκης, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ