Εννέα θέσεις «σκαρφάλωσε» η Ελλάδα στο παγκόσμιο ranking ανταγωνιστικότητας

pixabay.com

Σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης της Λωζάνης, η θέση της Ελλάδας το 2020 ενισχύεται κατά 9 θέσεις, από την 58η στην 49η, ενώ συγκαταλέγεται στις 63 ανεπτυγμένες οικονομίες.

Βελτίωση της θέσης της Ελλάδας σε θέματα ανταγωνιστικότητας καταγράφεται στη σχετική κατάταξη του Διεθνούς Ινστιτούτου Διοίκησης της Λωζάνης (IMD).

Σύμφωνα με το ινστιτούτο, η θέση της Ελλάδας το 2020 ενισχύεται κατά 9 θέσεις, από την 58η στην 49η, ενώ συγκαταλέγεται στις 63 ανεπτυγμένες οικονομίες.

Η Ελλάδα εμφανίζει σημαντικές βελτιώσεις στους επιμέρους δείκτες, και συγκεκριμένα:

• Στην κατηγορία των δεικτών της «Οικονομικής Αποδοτικότητας», η χώρα μας βρίσκεται στην πεντηκοστή θέση (55η) για το 2020, βελτιώνοντας την κατάταξή της της κατά πέντε (5) θέσεις αφού πέρυσι βρισκόταν στην 60ή θέση, μεταξύ των 63 οικονομιών της κατάταξης.

• Στην κατηγορία των δεικτών της «Κυβερνητικής Αποτελεσματικότητας», η Ελλάδα βρίσκεται εφέτος στην 52η θέση, εμφανίζοντας άνοδο οκτώ (8) θέσεων σε σχέση με την 60ή θέση στην οποία βρισκόταν κατά την περυσινή χρονιά.

• Στην κατηγορία των δεικτών της «Επιχειρηματικής Αποτελεσματικότητας», καταγράφεται βελτίωση της Ελλάδας κατά επτά (7) θέσεις, σε σχέση με την περυσινή κατάταξη, καταλαμβάνοντας της 51η θέση το 2020, έναντι της 58ης θέσης την προηγούμενη χρονιά, και, τέλος,

• Στην κατηγορία των «Υποδομών» σημειώνεται επίσης βελτίωση της κατάταξης της χώρας μας κατά δύο θέσεις: συγκεκριμένα από την 41η θέση του 2019, η χώρα μας για το 2019 κατατάσσεται στην 39η θέση, ανακόπτοντας την πτωτική πορεία των προηγούμενων ετών.

Σχετικά άρθρα