Ennovation 2014: Για 7η χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός

Ennovation 2014: Για 7η χρονιά ο διεθνής διαγωνισμός

Ως τις 25 Απριλίου η υποβολή των επιχειρηματικών προτάσεων για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό ψηφιακής καινοτομίας και νέας επιχειρηματικότητας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για έβδομη χρονιά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος (International Hellenic University-IHU), που υποστηρίζει τον διαγωνισμό στη Βόρειο Ελλάδα και τις Βαλκανικές Χώρες, και το University of Nicosia, που υποστηρίζει το διαγωνισμό στην Κύπρο.

Ενεργή υποστήριξη στον διαγωνισμό παρέχουν επίσης το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, το Πανεπιστήμιο Πειραιά, το Πανεπιστήμιο Πατρών και ένα δίκτυο 16 συνολικά Πανεπιστημίων από όλη την Ελλάδα.

Στόχος του διαγωνισμού είναι να αναδειχθεί η νεανική καινοτομία στην επιχειρηματικότητα και να προωθηθούν νέες επιχειρηματικές ιδέες με βάση:

  • Την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες
  • Την εξωστρέφεια
  • Την ελληνική προστιθέμενη αξία
  • Την ανταγωνιστικότητα στις διεθνείς αγορές
  • Τη βιώσιμη ανάπτυξη

Πώς διεξάγεται
Στον προκριματικό γύρο ζητείται από τις συμμετέχουσες ομάδες να καταθέσουν την ιδέα (3-5 σελίδες) για μία νέα επιχειρηματική δραστηριότητα που προσφέρει καινοτόμες υπηρεσίες/ προϊόντα.

Από την Επιστημονική Επιτροπή προκρίνονται στον ημιτελικό γύρο οι ομάδες με τις πιο καινοτόμες ιδέες. Σε αυτό τον γύρο ζητείται από τις ομάδες να προετοιμάσουν ένα ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο καθώς και ένα Prototype ή Mockup για την καινοτόμο υπηρεσία/ προϊόν (που μπορεί να έχει επαναπροσδιορισθεί). Η Επιστημονική Επιτροπή επιλέγει τις καλύτερες ομάδες (με βάση το επιχειρηματικό πλάνο και την πρωτότυπη εφαρμογή, εάν υπάρχει).

Στον τελικό γύρο, οι καλύτερες ομάδες καλούνται να παρουσιάσουν το ολοκληρωμένο επιχειρηματικό πλάνο σε μία επιτροπή από ειδικούς σε θέματα καινοτομίας, επιχειρηματικότητας, ηλεκτρονικού επιχειρείν, venture capital και πληροφορικής. Η επιτροπή αυτή επιλέγει τις νικήτριες ομάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο neolaia.gr