Ένοχος για οπλοκατοχή κρίθηκε ο Χάντερ Μπάιντεν

Ένοχος για οπλοκατοχή κρίθηκε ο Χάντερ Μπάιντεν
Hunter Biden walks back to the motorcade after visiting a jewelry store with his father US President Joe Biden in Greenville, Delaware, on December 18, 2023. (Photo by ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP) Photo: AFP
Ο Χάντερ Μπάιντεν είναι το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάζεται ενώπιον της δικαιοσύνης για έγκλημα που διέπραξε.

Ο Χάντερ Μπάιντεν κρίθηκε ένοχος από ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Ντέλαγουερ για κατηγορίες που σχετίζονται με την αγορά όπλου, και έγινε το πρώτο παιδί εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ που καταδικάζεται για εγκλήματα.

Ο γιος του προέδρου Τζο Μπάιντεν καταδικάστηκε για τρεις κατηγορίες παραβίασης της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί οπλοκατοχής επειδή δήλωσε ψευδώς σε ομοσπονδιακό έντυπο ότι δεν ήταν χρήστης ναρκωτικών τη στιγμή που αγόρασε το πυροβόλο όπλο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η δίκη εναντίον του 54χρονου Χάντερ Μπάιντεν, η οποία διήρκησε μια εβδομάδα, χαρακτηρίστηκε από συναισθηματικά φορτισμένες μαρτυρίες από μέλη της οικογένειάς του που περιέγραψαν τον τρόπο ζωής όταν ήταν εθισμένος στην κοκαΐνη από το 2015 έως το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ετυμηγορία έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου ο κύριος αντίπαλος του πατέρα του, Ντόναλντ Τραμπ, κρίθηκε ένοχος από δικαστήριο της Νέας Υόρκης  για παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στα τέλη του περασμένου μήνα.

Δεν είναι σαφές τι αντίκτυπο θα έχουν οι υποθέσεις στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: