Έντεκα πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να είστε πιο υγιείς

Έντεκα πράγματα που πρέπει να κάνετε κάθε μέρα για να είστε πιο υγιείς

Και δε θα σας βγάλουν απ' το πρόγραμμά σας.

Είναι πολύ εύκολο να πέσετε στη ρουτίνα σπίτι – δουλειά – δουλειά – σπίτι. Μετά από λίγο θα δείτε πως το σώμα σας θα αρχίσει να «ουρλιάζει» και να ζητάει προσοχή. Τόσο το μυαλό, όσο και το σώμα σας χρειάζονται ξεκούραση. Δείτε εύκολους τρόπους για να το πετύχετε χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε το πρόγραμμά σας.

  1. Ασκηθείτε

Δε χρειάζεται να περνάτε ατελείωτες ώρες στα γυμναστήρια, και η παραμικρή άσκηση βοηθά στη μείωση του στρες και του άγχους. Θα δείτε πως ένας περίπατος πριν το γραφείο θα σας γεμίσει ενέργεια για την υπόλοιπη ημέρα.

  1. Πρωινός διαλογισμός

Αφιερώστε 5 με 10 λεπτά πριν ξεκινήσετε την ημέρα σας στο να συγκεντρώσετε το μυαλό σας και να μη σκέφτεστε τίποτα άλλο. Σκεφτείτε όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμον και θα δείτε πόσο πιο αισιόδοξα θα ξεκινήσετε την ημέρα σας.

  1. Κρατήστε ένα ημερολόγιο

Πρόκειται για μια θεραπευτική διαδικασία. Κρατήστε σημειώσεις με τις σκέψεις σας ή με ιδιαίτερες στιγμές μέσα στην ημέρα. Τοποθετήστε το ημερολόγιο κοντά στο κρεβάτι σας και κάντε το πριν κοιμηθείτε.

  1. Διαβάστε ένα περιοδικό ή ένα βιβλίο

Όλοι χρειαζόμαστε ένα «διάλειμμα» απ’ την καθημερινότητα  μας. Στο επόμενο διάλειμμα απ’ τη δουλειά αφήστε τον υπολογιστή ή το κινητό σας και ξεφυλλίστε ένα περιοδικό.

  1. Πάρτε τηλέφωνο έναν φίλο απ’ τα παλιά

Η πολυάσχολη καθημερινότητα μας μας οδηγεί συχνά στο να απομακρυνόμαστε από αγαπημένα μας άτομα. Πάρτε τηλέφωνο κάποιον με τον οποίο κάνατε παρέα και έχετε καιρό να δείτε. Μπορεί να μαθαίνετε τα νέας σας απ’ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τίποτα δε συγκρίνεται με ένα τηλεφώνημα.

  1. Αφιερώστε χρόνο σε εσάς

Όταν φτιάχνετε το καθημερινό σας πρόγραμμα, αφιερώνετε χρόνο για τις συναντήσεις με τους συναδέλφους σας, τους πελάτες σας κοκ αλλά ξεχνάτε να αφιερώσετε χρόνο για εσάς. Λάθος. Έχετε και εσείς ανάγκες. Δώστε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα για να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν.

  1. «Αποσυνδεθείτε»

Δουλεύετε όλη την ημέρα μπροστά από έναν υπολογιστή; Εάν ναι, τότε προσπαθήστε να μη σερφάρετε όλη  την ώρα και μετά το σχόλασμα. Μη μπαίνετε διαρκώς στα email σας – ό τι είναι μπορεί να περιμένει.

  1. Προετοιμάστε το φαγητό σας

Η φροντίδα του εαυτού μας τείνει να γίνει «πολυτέλεια». Δεν μαγειρεύουμε για εμάς και τρώμε διαρκώς έτοιμα γεύματα. Αφιερώστε λίγο χρόνο στο να τρώτε σπιτικά φαγητά και θα δείτε αλλαγή στο σώμα σας και στη διάθεση σας.

  1. Κοιμηθείτε αρκετά

Εάν τρέχετε όλοι μέρα, πρέπει να ξεκουράζεστε αρκετά. Μην παραλείπετε να κοιμάστε τουλάχιστον 8 ώρες την ημέρα αλλιώς δε θα μπορέσετε να αντεπεξέλθετε.

  1. Αφιερώστε το Σαββατοκύριακο σε εσάς και όχι στη δουλειά

Μη βλέπετε τις δύο αυτές ημέρες σαν ευκαιρία να εργαστείτε παραπάνω. Αντίθετα προσπαθήστε να περάσετε το Σαββατοκύριακο με τους φίλους και την οικογένεια σας για να «γεμίσετε τις μπαταρίες σας».

  1. Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πως είστε καταπληκτικοί

Μην αφήνετε τα deadlines και την απαιτητική δουλειά να σας χαλάνε τη διάθεση και να σας «ρίχνουν». Υπενθυμίστε στον εαυτό σας συχνά όλα όσα έχετε καταφέρει και μην περιορίζεστε στα αρνητικά.