Εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ Netflix και Amazon για την πρωτοκαθεδρία στην Ινδία

Εντείνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ Netflix και Amazon για την πρωτοκαθεδρία στην Ινδία

Η διαδικτυακή αγορά streaming της Ινδίας αποτιμάται στα 700 εκατ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί στα 2,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2023.

Καθώς οι Netflix και Amazon αναζητούν νέους χρήστες στο εξωτερικό, ενισχύεται το ενδιαφέρον τους για την αγορά της Ινδίας. Η δεύτερη μεγαλύτερη διαδικτυακή αγορά παρέχει τεράστιες ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια.

Η Netflix έβγαλε στον αέρα το Lust Stories, τέσσερις μικρές ταινίες από σκηνοθέτες υψηλού προφίλ, που έσπασαν τα ταμπού για τη σεξουαλικότητα των γυναικών, τον περασμένο μήνα. Αυτό τον μήνα κυκλοφορεί την πρώτη της σειρά με τίτλο Sacred Games.

Λίγο μετά, το Amazon προγραμματίζει να ξεκινήσει το Comicstaan, μία σειρά που παρουσιάζει υποσχόμενους κωμικούς από την Ινδία, οι οποίοι αναλαμβάνουν το καθήκον να βρουν νέα ταλέντα στη χώρα. Είναι το τέταρτο σόου που βγάζει στον αέρα της Ινδίας, ενώ ακόμη επτά είναι στα σκαριά.

Οπως μεταδίδει το CNBC, η διαδικτυακή αγορά streaming της Ινδίας αποτιμάται στα 700 εκατ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί στα 2,4 δισ. δολάρια μέχρι το 2023, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Media Partners Asia.