Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται στη δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον αναμένεται στη δημοπρασία των τρίμηνων εντόκων γραμματίων
The EU members disagree about Eurobonds because of the corona crisis | usage worldwide (Photo by Dwi Anoraganingrum/Geisler-Fotop / Geisler-Fotopress / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Θετικά είναι τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού.

Επανέρχεται σταδιακά η συναλλακτική δραστηριότητα στην δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά την σύντομη ανάπαυλα, λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Η κίνηση στην αγορά πάντως ήταν σήμερα περιορισμένη και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην αυριανή δημοπρασία των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 13 εβδομάδων (τρίμηνο), που θα πραγματοποιήσει αύριο ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για το ποσό των 625 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι και στην αυριανή δημοπρασία θα υπάρξει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και το επιτόκιο τους εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει ελαφρώς στο 3,80% από το 3,83% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου. Θετικά πάντως είναι τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς οι πληθωριστικές προσδοκίες των καταναλωτών σύμφωνα με τη έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν υποχωρήσει. Οι καταναλωτές εκτιμούν πλέον ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 3,1% το επόμενο έτος, ενώ πριν από ένα μήνα εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο 3,3%.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 2,6% από 2,8% τον Ιανουάριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων σήμερα και πιο συγκεκριμένα στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της καταγράφηκαν συναλλαγές 27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ .ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του Ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,45% έναντι 2,43% του αντίστοιχου Γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1.02%

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το απόγευμα το ευρώ έναντι του δολαρίου με αποτέλεσμα το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα να διαπραγματεύεται στα 1,0772 δολ. από το επίπεδο των 1,0781 δολ. που άνοιξε η αγορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: