«Ξεφεύγουν» οι τιμές στα ξενοδοχεία του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Ξεφεύγουν» οι τιμές στα ξενοδοχεία του Παρισιού για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
This photograph taken on November 15, 2022, in Paris, shows snow globes as part of official merchandising for the Paris 2024 Olympic and Paralympic Games, displayed in the official Paris 2024 shop in Les Halles shopping mall in central Paris. (Photo by Thomas SAMSON / AFP) Photo: AFP
Το 45% των δωματίων στο Παρίσι έχουν ήδη «κλειστεί» κατά τη διάρκεια των Αγώνων το καλοκαίρι του 2024.

Λιγότερο από ένας χρόνος έχει μείνει μέχρι τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024, με τις τιμές των ξενοδοχείων να έχουν αρχίσει να… ξεφεύγουν στην πρωτεύουσα της Γαλλίας.

Σύμφωνα με στοιχεία της Google που μετέδωσε το Bloomberg, οι ταξιδιώτες μπορεί να πληρώσουν έως και 685 δολάρια ανά διανυκτέρευση για ένα ξενοδοχείων 3 αστέρων, έναντι 178 δολαρίων που κοστίζει ένα αντίστοιχο κατάλυμα σε ένα συνηθισμένο Ιούλιο.

Οι τιμές για 4άστερα ξενοδοχεία φτάνουν έως και τα 953 δολάρια ανά διανυκτέρευση, έναντι του μέσου όρου των 266 δολαρίων.

Οι τιμές των 5άστερων ξενοδοχείων καταγράφουν -σχετικά- μικρότερες αυξήσεις, με την τιμή να διαμορφώνεται στα 1.607 δολάρια ανά διανυκτερευσή έναντι των 625 δολαρίων που είναι ο συνηθισμένος μέσος όρος για τον Ιούλιο.

Τα δωμάτια γεμίζουν γρήγορα, παρόλα αυτά, με το 45% των δωματίων στο Παρίσι έχουν ήδη «κλειστεί» κατά τη διάρκεια των Αγώνων, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας τουριστικών ερευνών MKG. Συνήθως μόνο το 3% των δωματίων είναι κλεισμένα ένα χρόνο πριν.

Το Παρίσι αναμένει πάνω από 11 εκατ. επισκέπτες για τους Αγώνες, με 3,3 εκατ. από αυτούς να έρχονται εκτός της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού ή από το εξωτερικό.

Εκπρόσωπος του τουριστικού γραφείου του Παρισίου είπε πως υπάρχουν περίπου 280.0000 διαθέσιμα δωμάτια ανά ημέρα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com