Επαφές Τσίπρα με ευρωβουλευτές για το μνημόνιο

Επαφές Τσίπρα με ευρωβουλευτές για το μνημόνιο

«Ήρθαμε για να ακούσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για την άτυπη εξεταστική επιτροπή για τη δράση της τρόικας.

Ολοκληρώνοντας την συνάντησή του, με τον Αυστριακό ευρωβουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών, Οτμάρ Κάρας, και τον Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή, Λιεμ Χοάνγκ Νγκος, οι οποίοι ηγούνται της άτυπης επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που διερευνά τη νομιμότητα των ενεργειών της τρόικας στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την πρόοδο που παρουσιάζουν οι ακροάσεις της επιτροπής, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών της.

«Βασικά ήρθαμε να ακούσουμε» δήλωσε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναφέροντας ότι είχε την ευκαιρία να θυμίσει στα μέλη της επιτροπής «αυτό που είναι κοινός τόπος διεθνώς: ότι το ελληνικό πρόγραμμα έχει αποτύχει».

Διαβάστε ακόμη: Παραιτήθηκε για λόγους υγείας ο Παύλος Σιούφας

Ο κ. Τσίπρας παρέδωσε στα μέλη της επιτροπής έκθεση του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία, όπως τόνισε, καταγράφεται η έκταση και το βάθος της οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργήσει στην Ελλάδα η εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών.

Στη συνέχεια, πρότεινε να επεκταθεί η διάρκεια, να διευρυνθεί η εντολή της επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας των ενεργειών της τρόικας και «να κληθούν σε ακρόαση όλοι εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καταστροφική εφαρμογή των μνημονίων».

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε ο κ. Τσίπρας, θα διεξάγει έρευνα για την απόδοση ευθυνών σε όλους όσοι οδήγησαν, μέσω των καταστροφικών μνημονίων, σε ανθρωπιστική κρίση την Ελλάδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ