Επαναφορά της ιαπωνικής αγοράς στον ελληνικό τουρισμό σχεδιάζει η FedHATTA

Επαναφορά της ιαπωνικής αγοράς στον ελληνικό τουρισμό σχεδιάζει η FedHATTA
Στιγμιότυπο από παραθαλάσσια περιοχή στο νησί της Κύθνου, Σάββατο 28 Ιουλίου 2018. Η Κύθνος είναι ένα κυκλαδονήσι ανάμεσα σε Κέα και Σέριφο (Δυτικές Κυκλάδες) σε απόσταση 3 ωρών από το λιμάνι του Πειραιά και μόλις 1 ώρα και 40 λεπτά από το λιμάνι του Λαυρίου. Διοικητικά ανήκει στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ονομάζεται και Θερμιά, τουλάχιστον από τον 12ο αιώνα οπότε και αναφέρεται ως "Επισκοπή Κέας και Θερμιών". Το όνομα αυτό οφείλεται στις θερμές πηγές που υπάρχουν μέχρι και σήμερα στον όρμο των Λουτρών. Τα λουτρά της Κύθνου απολάμβανε ο βασιλιάς Όθωνας και η βασίλισσα Αμαλία (1837-1862). Η Κύθνος έχει έκταση 99,3 τ.χλμ, πληθυσμό 1310 κάτοικους και μήκος ακτογραμμών περίπου 104 χιλιόμετρα, με 92 όρμους, ορμίσκους και παραλίες, οι περισσότερες από τις οποίες είναι προσβάσιμες οδικά. Στο νησί υπάρχουν δύο μεσόγεια χωριά, η Χώρα ή Μεσαριά και η Δρυοπίδα ή Σύλλακας. Επιπλέον υπάρχουν τρείς κύριοι παραθαλάσσιοι οικισμοί, το κύριο λιμάνι ο Μέριχας, τα Λουτρά με τις ιαματικές πηγές και η Παναγία Κανάλα με την ομώνυμη εκκλησία. Η Κύθνος έχει καθημερινή συγκοινωνία με τον Πειραιά και το λιμάνι του Λαυρίου. ΑΠΕ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αποστολή γνωριμίας του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu και της συζύγου του, στην Κάλυμνο και τις μοναδικές δυνατότητες αθλητικού τουρισμού που προσφέρει.

Με στόχο την ολική επαναφορά της ιαπωνικής αγοράς στην Ελλάδα, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει ατονίσει, η FedHATTA (ομοσπονδία ταξιδιωτικών πρακτόρων) σε συνεργασία με τον δήμαρχο Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη, διοργάνωσαν αποστολή γνωριμίας του πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα, Yasuhiro Shimizu και της συζύγου του, με την Κάλυμνο και τις μοναδικές δυνατότητες αθλητικού τουρισμού που προσφέρει, ιδιαίτερα για ένα άθλημα που εντάχθηκε πρόσφατα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, την αναρρίχηση βράχου.

Στην αποστολή, επίσημος προσκεκλημένος ήταν ο πρέσβης της Ιαπωνίας, ο οποίος, μαζί με τον πρόεδρο της FedHATTA, Λύσανδρο Τσιλίδη αλλά και επιτελείο βουλευτών που εκπροσώπησαν την κυβέρνηση, τον πρόεδρο του Ελληνο-Ιαπωνικού Συνδέσμου και τον πρόεδρο της North Events, ξεναγήθηκαν στα αξιοθέατα του νησιού, γεύθηκαν την τοπική κουζίνα και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν από κοντά τις φυσικές πίστες αναρρίχησης βράχου που διαθέτει το νησί, καθιστώντας το μοναδικό προορισμό για αυτό το άθλημα. Μάλιστα, ο ίδιος ο πρέσβης συμμετείχε σε εκδήλωση επίδειξης αθλητικής αναρρίχησης στο Μασσούρι.

Η αποστολή πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με παραγωγικούς φορείς του νησιού εξερευνώντας τις δυνατότητας που προσφέρει αυτός ο μοναδικός ελληνικός προορισμός στον τουρισμό δραστηριοτήτων.
«Η Κάλυμνος μπορεί να αναδειχθεί σε προορισμό δωδεκάμηνου τουρισμού, προσφέρει δυνατότητες αναρρίχησης βράχου και καταδύσεων και μπορεί να αποτελέσει όχημα για την αναζωογόνηση των τουριστικών ροών από την Ιαπωνία. Αναδεικνύουμε τη φυσική ομορφιά ενός ελληνικού νησιού με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, κάτι που αναζητούν οι Ιάπωνες. Δεν σταματούμε εδώ, καθώς έχουμε οργανώσει κύκλο επαφών για την πραγματοποίηση επαγγελματικών αποστολών στην Ιαπωνία για την προώθηση του ελληνικού τουρισμού», δήλωσε ο πρόεδρος της FedHATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης.