Επανεμφάνιση της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη

Επανεμφάνιση της συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη

Με κείμενό της η Πόλα Ρούπα χαρακτηρίζει ως «πλήγμα» για τον «Επαναστατικό Αγώνα» τη σύλληψη Μαζιώτη και υπεραμύνεται του ένοπλου αγώνα.

Με ένα μακροσκελές κείμενο 13 σελίδων που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο έκανε την επανεμφάνισή της η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του προφυλακισμένου κατηγορουμένου για τρομοκρατία, Νίκου Μαζιώτη.

Μάλιστα, όπως υποστηρίζουν διάφοροι ιστότοποι, το κείμενο αυτό διαβάστηκε στις 17 Οκτωβρίου σε εκδήλωση στο Πολυτεχνείο, αφού αφέθηκε έξω από χώρο στα Εξάρχεια σε φωτοτυπημένα αντίγραφα.

Η Πόλα Ρούπα υποστηρίζει στο κείμενο ότι «η σύλληψη του συντρόφου Νίκου Μαζιώτη είναι ένα πλήγμα. Και είναι πλήγμα όχι μόνο για τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά για τον ανατρεπτικό αγώνα συνολικότερα».

Παράλληλα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη επιχειρηματολογεί υπέρ του ένοπλου αγώνα, αναφέροντας μεταξύ άλλων: ««Τον ένοπλο αγώνα δεν τον επιλέγουμε ως μια πράξη αυτοθυσίας, παρά το γεγονός ότι όσοι συμμετέχουμε σε αυτή την επιλογή πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα. Την επιλέγουμε για να καταφέρουμε μικρές και μεγάλες νίκες επί ενός φαινομενικά αλώβητου εχθρού. Την επιλέγουμε με την προοπτική να επιφέρουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερα πλήγματα στο καθεστώς και τη λειτουργία του».

Η Πόλα Ρούπα κάνει και μικρή αναφορά στον συλληφθέντα Αντώνη Σταμπούλο, τον οποίο χαρακτηρίζει «αναρχικό σύντροφο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ