Επεισόδια σε Πατήσια και Θεσσαλονίκη – Συλλήψεις και προσαγωγές από την ΕΛΑΣ

Επεισόδια σε Πατήσια και Θεσσαλονίκη – Συλλήψεις και προσαγωγές από την ΕΛΑΣ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Στα Πατήσια περίπου 100 άτομα έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις.

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου σε Πατήσια και Θεσσαλονίκη, με την ελληνική αστυνομία να προχωρά σε δεκάδες συλλήψεις και προσαγωγές.

Στα Πατήσια, ένταση επικράτησε μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και ομάδας αντιεξουσιαστών που επιχείρησε να κάνει ανακατάληψη σε κτήριο στην συμβολή των οδών Κρασσά και Νάξου,  το οποίο είχε εκκενωθεί το καλοκαίρι.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, περίπου 100 άτομα έστησαν οδοφράγματα και επιτέθηκαν με πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, έγιναν 17 προσαγωγές ατόμων εκ των οποίων οι 11 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Ακόμα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 20 προσαγωγές μετά από επεισόδια έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), στο κέντρο της πόλης. Τρεις από τις προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά τις ίδιες πηγές, δύο από τις συλλήψεις αφορούσαν σε κατοχή ναρκωτικών ουσιών και η μία σε αλλοδαπό που διέμενε παράνομα στην Ελλάδα.

Η ένταση άρχισε να εκδηλώνεται λίγο μετά τις 10 το βράδυ χθες, όταν ομάδα ατόμων, που πραγματοποιούσε συγκέντρωση στην περιοχή της Ροτόντας, κινήθηκε με πορεία προς το ΑΠΘ, επί της Εθνικής Αμύνης, όπου υπήρχαν αστυνομικές δυνάμεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ