Η Νέα Αριστέρα απαντά στον Κασσελάκη: Χυδαιότητες, να τον χαίρονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ

Η Νέα Αριστέρα απαντά στον Κασσελάκη: Χυδαιότητες, να τον χαίρονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει τι έχει συμβεί τότε, ώστε να μπορεί να τοποθετιέται» είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Απάντηση στις κατηγορίες που εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, για τον νέο κόμμα που δημιουργήθηκε από πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, τη Νέα Αριστέρα, έδωσε την Κυριακή ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο πρώην υπουργός και μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αποστροφή του κ. Κασσελάκη περί «αυλίκων» για τη Νέα Αριστέρα, λέγοντας: «Πρόκειται περί χυδαιότητας, έχει πει διάφορα κατά καιρούς, μας έχει συνηθίσει» και πρόσθεσε: «να τον χαίρονται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας. Αυλικούς χαρακτηρίζει κάποιους από την κυβέρνηση του 2015 -2019. Κάποιος πρέπει να του εξηγήσει τι έχει συμβεί τότε, ώστε να μπορεί να τοποθετιέται».

«Ουδέποτε ζητήσαμε από τον Τσίπρα να παρέμβει σε μία πολιτική αντιπαράθεση», είπε προσθέτοντας πως «είναι δικό του θέμα αν θα μιλήσει ή όχι».

Για την πληθώρα αριστερών κομμάτων, ανέφερε ότι, «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστη αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, ενώ το ΠΑΣΟΚ είναι καθηλωμένο και έτσι υπάρχει κενό, που δεν εκφράζεται από τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα».

«Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο και εκεί που μπορούμε να διαμορφώσουμε κοινοβουλευτικές συγκλίσεις, όμως δεν βλέπουμε μια ευρύτερη πολιτική συμπόρευση αυτήν τη στιγμή», είπε και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει η Νέα Αριστερά με το ΠΑΣΟΚ στη συζήτηση για αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, μετέδωσε το ant1news.gr.

Όπως κατέληξε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, «η Νέα Αριστερά θα φέρει μια εναλλακτική ατζέντα» σε μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων, όπως τα εργασιακά και η κλιματική κρίση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: