Επεκτάθηκαν οι έρευνες στον Ινδικό για το Μπόινγκ

Επεκτάθηκαν οι έρευνες στον Ινδικό για το Μπόινγκ

Συνεχίζεται η προσπάθεια για τον εντοπισμό του μοιραίου αεροσκάφους της Malaysia Airlines.

Επεκτάθηκαν σήμερα οι έρευνες στον Ινδικό Ωκεανό για το αεροπλάνο της εταιρείας Malaysia Airlines, έπειτα από «νέες πληροφορίες» που επικαλείται ο Λευκός Οίκος και οι οποίες δείχνουν πως το αεροπλάνο συνέχισε να πετάει για πολλές ώρες μετά την εξαφάνισή του από τις οθόνες των ραντάρ, πριν από έξι ημέρες. «Απ’ ό,τι καταλαβαίνω, βάσει νέων πληροφοριών, όχι απαραιτήτως αδιαμφισβήτητων, αλλά νέων, η ζώνη των ερευνών διευρύνθηκε στον Ινδικό Ωκεανό», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Ινδίας ανακοίνωσε πως έστειλε τρία πλοία και τρία αεροσκάφη για να βοηθήσουν στις έρευνες. «Αναπτύσσονται στη Θάλασσα του Ανταμάν στον Ινδικό Ωκεανό», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πολλά αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα υψηλόβαθμους αξιωματούχους, υποστηρίζουν πως το Μπόινγκ συνέχισε να μεταδίδει ένα αυτόματο σήμα επί ώρες, αφότου εξαφανίστηκε από τα ραντάρ. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, Τα συστήματα μετάδοσης προσπαθούσαν κατά τακτά διαστήματα να συνδεθούν με έναν ή περισσότερους αναμεταδότες δορυφόρους.

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό έστειλε ένα πλοίο και ένα αεροπλάνο στη ζώνη αυτή, δήλωσε ένας αξιωματούχος του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού, ζητώντας να μην κατονομαστεί.

Διαβάστε ακόμη: Κουάλα Λουμπούρ: Δεν πετούσε ώρες μετά την εξαφάνισή του το Μπόινγκ