Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία. Συνελήφθησαν οι καταληψίες

Επέμβαση της αστυνομίας στην Πρυτανεία. Συνελήφθησαν οι καταληψίες

Έληξε η κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην Πρυτανεία του πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία τελούσε υπό κατάληψη για 19 μέρες. Αστυνομικοί μπήκαν από πλαϊνή είσοδο και η κατάληψη έληξε, με τη σύλληψη όσων παρέμεναν στο κτίριο.

Οι άνδρες της αστυνομίας, είχαν δώσει 15 λεπτά διορία για να αποχωρήσουν οι καταληψίες και στη συνέχεια ξεκίνησαν την επέμβαση, η οποία ολοκληρώθηκε, χωρίς ένταση.

Συνολικά, συνελήφθησαν 14 άτομα (7 άνδρες και 7 γυναίκες). Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί αλληλέγγυοι, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα.

Την Πέμπτη σημειώθηκαν επεισόδια, όταν αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να προσεγγίσουν το κτίριο, ενώ είχε προγραμματιστεί στα Προπύλαια συγκέντρωση κατά των μεταλλείων Χρυσού.

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. είχε αποκλείσει το κτίριο, τοποθετώντας τις δυνάμεις της σε κλοιό γύρω από αυτή, ώστε να αποκλείσει την είσοδο στην κατάληψη και τυχόν άλλων ατόμων, αλλά και να είναι σε θέση να προσαγάγει και να συλλάβει όποιον βγαίνει από το κτίριο.

Εντός της κατάληψης παρέμεναν 14 άτομα, ύστερα από 19 ημέρες κατάληψης που αρνούνταν να αποχωρήσουν.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τη στιγμή της σύλληψης των ατόμων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο της Πρυτανείας από τις δυνάμεις της αστυνομίας:

Πηγή: news247.gr