Επένδυση από τους VentureFriends εξασφάλισε η Tymit

Επένδυση από τους VentureFriends εξασφάλισε η Tymit
Η fintech startup που επανασχεδιάζει την πιστωτική κάρτα με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών εξασφάλισε ένα νέο επενδυτικό γύρο από τους VentureFriends, ο οποίος έρχεται να προστεθεί στον προηγούμενο γύρο ύψους £4Μ τον περασμένο Νοέμβριο.

Η Tymit είναι η πρώτη πιστωτική κάρτα που μετατρέπει όλες τις δαπάνες σε δόσεις και παρέχει τον απόλυτο έλεγχο των εξόδων στους χρήστες της μέσω μίας εύχρηστης εφαρμογής. Η επένδυση, το ύψος της οποίας δεν έχει ανακοινωθεί,  έγινε από τους VentureFriends, οι οποίοι έχουν επενδύσει σε πολύ γρήγορα αναπτυσσόμενες fintech startup εταιρίες όπως η Belvo, η Plum και η Norbloc.

Η ομάδα της Tymit έχει ως αποστολή να επανασχεδιάσει την πιστωτική κάρτα προς όφελος των καταναλωτών, δημιουργώντας μία ευέλικτη, ασφαλή και διαφανή εναλλακτική- καθώς οι παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες δεν αποτελούν ιδανική επιλογή. Με κρυφές χρεώσεις, επιτόκια επί επιτοκίων και την παγίδα της ελάχιστης πληρωμής, η παραδοσιακή πιστωτική κάρτα έχει σχεδιαστεί για να φέρνει κέρδη σε βάρος των χρηστών. Από τους 33 εκ. χρήστες πιστωτικών καρτών στο Ηνωμένο Βασίλειο, 12 εκ. είτε βλέπουν το υπόλοιπό τους να μην μειώνεται κάθε μήνα λόγω των χρεώσεων είτε πληρώνουν μόνο την ελάχιστη πληρωμή χωρίς να βλέπουν καμία διέξοδο για να αποπληρώσουν την κάρτα τους. Καθώς το συνολικό χρέος από πιστωτικές κάρτες στο Ηνωμένο Βασίλειο αγγίζει τα £60bn, είναι αναγκαία η ρήξη με το παλιό καθεστώς και η προσφορά μιας νέα λύσης για να βελτιωθεί η οικονομική ευεξία και να αντιμετωπιστεί το «επίμονο χρέος».

Η Tymit μάχεται κατά της έλλειψης διαφάνειας και ελέγχου που χαρακτηρίζει τις παραδοσιακές πιστωτικές κάρτες. Οι χρήστες της έχουν τη δυνατότητα να καθορίζουν το δικό τους πρόγραμμα αποπληρωμής για κάθε προϊόν/αγορά, μοιράζοντας το κόστος της αποπληρωμής σε 3 έως 24 μήνες χωρίς να πληρώνουν περιττά επιτόκια. Μπορούν επίσης να τρέξουν προσομοίωση μίας αγοράς πριν προχωρήσουν σε αυτή και, έχοντας εξαρχής εικόνα του πραγματικού κόστους, να ξέρουν πως θα επηρεάσει το υπόλοιπό τους. Η ευέλικτη και χωρίς κρυφές χρεώσεις προσέγγιση της Tymit προσφέρει στους κατόχους πιστωτικών καρτών κάτι μοναδικό: απόλυτη διαφάνεια ως προς το τι οφείλουν και τον απόλυτο έλεγχο να σχεδιάζουν οι ίδιοι το πλάνο αποπληρωμής.

Η νέα επένδυση θα χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την ανάπτυξή της σε συνέχεια των πρόσφατων επιτυχιών της. Η Tymit, που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2019, μέσα στους τελευταίους 3 μήνες κατάφερε να διπλασιάσει τους χρήστες της και να τριπλασιάσει τα έσοδά της.  Ήδη χιλιάδες χρήστες χρησιμοποιούν την εφαρμογή, ενώ η εταιρεία έχει αρχίσει να προετοιμάζεται για την επόμενη φάση της ανάπτυξής της, επεκτείνοντας το διαθέσιμο πιστωτικό όριο σε £10M συνολικά προς όλους του χρήστες.

«H Tymit έχει την φιλοδοξία να επανασχεδιάσει την πιστωτική κάρτα και είναι στην μοναδική θέση να το κάνει», σύμφωνα με τον Γιώργο Δημόπουλο, συνιδρυτή και Partner των VentureFriends. «Το όραμα της και η πρωτοποριακή ευελιξία, απαρτίζουν τους λόγους για τους οποίους είμαστε ένθερμοι υποστηρικτές καθώς και χρήστες της».

Η ομάδα της Tymit είναι ενθουσιασμένη για το νέο γύρο επένδυσης και σύμφωνα με τον συνιδρυτή και CEO Martin Magnone: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που έχουμε τους VentureFriends στο πλευρό μας. Η επένδυση αυτή καθώς και η εμπειρία της ομάδας των VentureFriends, θα συμβάλλουν καίρια στην ισχυρή ανάπτυξη μας και θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην εκπλήρωση της αποστολής μας».